Suspecti de INSELACIUNI PRIN TELEFON, cercetati de politistii bucuresteni

Politistii Capitalei, impreuna cu un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 si cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale a IGPR, au facut o perchezitie in judetul Timis in vederea prinderii a doua persoane, care ar fi savarsit mai multe infractiuni de INSELACIUNE PRIN TELEFON.

Politistii Capitalei — Serviciul Investigatii Criminale Sector 2, au inceput documentarea activitatii infractionale a celor doua persoane in luna martie, cand au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat ar fi apelat telefonic mai multe parti vatamate si se recomanda ca fiind fiu sau nepot, aducandu-le la cunostinta ca ar fi fost implicat intr-un accident rutier, solicitand astfel diferite sume de bani.

Dupa ce barbatul, in varsta de 33 de ani, inducea in eroare partile vatamate, cea de-a doua persoana care participa la savarsirea faptei, o femeie in varsta de 36 de ani, se intalnea cu acestea in Bucuresti, pentru a primi sumele de bani solicitate.

In urma verificarilor efectuate in acest caz, judiciaristii Capitalei au reusit identificarea celor doua persoane, acestea domiciliind intr-o locuinta din municipiul Timisoara, unde au si fost depistate.

In urma perchezitiei efectuate, politistii bucuresteni au descoperit in locuinta celor doi, mai multe telefoane mobile si cartele SIM, despre care exista suspiciunea ca ar fi fost utilizate la comiterea infractiunilor.

Continuand cercetarile privind activitatea infractionala a celor doi, politistii bucuresteni au constatat faptul ca, in cursul lunii martie, acestia ar fi contactat telefonic cinci parti vatamate, pe care le-ar fi convins sa le dea diverse sume de bani.

Prin activitatea infractionala, persoanele banuite ar fi produs un prejudiciu in sarcina partilor vatamate de peste 38.000 de lei.

Cercetarile sunt continuate de judiciaristii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunii de INSELACIUNE si complicitate la INSELACIUNE, cu cei in cauza in stare de retinere, urmand a fi prezentati magistratilor.

Pentru prevenirea unor astfel de infractiuni de INSELACIUNE, Politia Capitalei, prin intermediul Politiei Sectorului 6, desfasoara in perioada 9-10 aprilie, mai multe activitati cu caracter preventiv in randul cetatenilor municipiului Bucuresti.

Citeste si: Cinci suspecti de inselaciuni on-line cu pachete turistice, ridicati de politistii bucuresteni

Pentru cresterea gradului de siguranta, Politia Capitalei recomanda adoptarea unei conduite preventive atunci cand primiti astfel de apeluri telefonice, prin care sunteti instiintat de producerea unui accident rutier in care ar fi fost implicata o ruda.

In cazul in care sunteti contactat de persoane ce se recomanda a fi cunoscuti, insa nu va apeleaza de pe un numar stiut de dumneavoastra, verificati veridicitatea informatiilor prezentate.

Politia Capitalei va recomanda sa nu comunicati telefonic informatii personale sau confidentiale, precum codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor detinute si nici nu dati curs invitatiei de a plati diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpara cartele preplatite.

Daca va regasiti intr-o astfel de situatie, apelati numarul unic de urgenta 112 sau prezentati-va la cea mai apropiata sectie de politie pentru comunicarea datelor si a numarului de telefon care v-a apelat.

Sursa foto: realitatea.net