Suspectii in cazul MEDAS cumparau terenuri si le revindeau FICTIV la preturi de 100 de ori mai mari

Persoanele suspectate in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, in care vineri au fost facute PERCHEZITII la zeci de clinici Medas, ar fi cumparat terenuri si dupa trei luni le-ar fi vandut fictiv, la preturi de o suta de ori mai mari, pentru a deduce TVA colectata din vanzarea succesiva.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput, in iulie, urmarirea penala fata de 13 persoane suspectate de evaziune fiscala.

In acest dosar, procurorii si politistii bucuresteni au facut, vineri, 76 de PERCHEZITII in Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu si Dambovita, la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Anchetatorii au stabilit, din probele administrate, ca suspectii, prin folosirea mai multor societati comerciale, au construit un circuit de operatiuni comerciale nereale prin care au obtinut rambursari de TVA.

Citeste si: PERCHEZITII IN CAPITALA SI SASE JUDETE LA ZECI DE CLINICI SUSPECTATE DE EVAZIUNE SI SPALARE DE BANI. UDPATE

“Astfel, suspectii au achizitionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revandut fictiv in interiorul grupului de societati comerciale controlate, in interval de trei luni, la preturi supraevaluate de circa 100 de ori (pretul nefiind achitat in realitate), singurul scop al operatiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil”, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Totodata, suspectii ar fi inregistrat in documentele contabile operatiuni comerciale fictive pentru a diminua baza impozabila si a crea scriptic o justificare pentru transferurile de capital intre societatile comerciale din grupul de firme controlat si pentru a deduce TVA colectata din vanzarea succesiva a terenurilor.

Prejudiciul produs bugetului de stat din rambursari ilicite de TVA se ridica la aproximativ 162 milioane de lei. Totodata, prejudiciul produs bugetului de stat prin inregistrarea in contabilitate a unor achizitii fictive a fost estimat la aproximativ 160 de milioane de lei.

Citeste si: PERCHEZITII LA FEDERATIA ROMANA DE CICLISM

PERCHEZITIILE au fost facute la 63 de adrese din Bucuresti si la 13 din judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ialomita, persoanele suspectate urmand sa fie duse la audieri, a precizat Politia Capitalei.

Conform unor surse din randul anchetatorilor, ancheta in cazul clinicilor Medas vizeaza achizitii de echipamente medicale si cumpararea de terenuri si revanzarea acestora.

Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Sursa foto: vasile-antipa.blogspot.ro