Suspiciuni de EBOLA in Germania. Este vorba despre o femeie, care se afla internata la Berlin

Inca o suspiciune de EBOLA in Europa. O femeie prezinta toate simptomele bolii si se afla internata intr-un spital din Berlin. Potrivit Agerpres, care citeaza presa din Germania, serviciile de urgenta din Berlin au izolat un centru pentru locuri de munca si au transportat la spital o femeie care prezenta simptome de imbolnavire cu Ebola.

Pentru moment nu exista nicio informatie oficiala in legatura cu identitatea femeii sau starea sa de sanatate, nici daca aceasta a calatorit in una dintre tarile afectate de Ebola din Africa de Vest. Reporterii Reuters aflati la fata locului au afirmat ca alte persoane de la centrul pentru locuri munca au primit permisiunea sa plece.

Citeste si: ALERTA! Mai multi bolnavi de EBOLA au fugit dintr-un centru de izolare

In decurs de cinci luni, epidemia de Ebola, cea mai grava de la aparitia acestei febre hemoragice extrem de contagioase in 1976, s-a soldat cu 1.229 de morti, potrivit celui mai recent bilant al OMS, care cuprinde date pâna in 16 august: 466 in Liberia, 394 in Guineea, 365 in Sierra Leone și patru in Nigeria.

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febra hemoragica Ebola urgenta de sanatate publica mondiala și a recomandat masuri exceptionale in tarile afectate.

Citeste si: Aproximativ 800 de VOLUNTARI au fost formati in Nigeria pentru a lupta impotriva EBOLA