Sute de CUTREMURE s-au produs in zona vulcanului Bardarbunga

Activitatea SEISMICA din Islanda a continuat sambata in zona VULCANULUI Bardarbunga, inregistrandu-se sute de CUTREMURE pe parcursul a cateva ore, dar conform agentiei de aparare civila nu exista interdictii de trafic aerian, informeaza agentia DPA.

Aproximativ 450 de CUTREMURE au fost inregistrate de la miezul noptii (00.00 GMT), la 7 dimineata, cel mai puternic, cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter, producandu-se in craterul VULCANULUI situat sub ghetarul Vatnajokull din sud-estul Islandei, a precizat Biroul Meteorologic.

Citeste si: VULCANUL BARDARBUNGA A ERUPT, ISLANDA A EMIS COD “ROSU” PENTRU AVIATIE. VIDEO

Biroul Meteorologic din Islanda, care monitorizeaza si activitatea vulcanica, a coborat vineri dupa-amiaza nivelul de alerta de la cel maxim, rosu, la portocaliu, considerandu-se ca eruptia VULCANULUI, inceputa in cursul noptii, nu reprezinta un pericol.

O prima alerta rosie a fost emisa sambata, 23 august, cand s-a inregistrat o ERUPTIE de proportii reduse, dupa o saptamana de semne ale reluarii activitatii VULCANULUI, dar nivelul alertei a fost coborat dupa o zi la portocaliu.

INDONESIA: ERUPTIA UNUI VULCAN A DUS LA ANULAREA MAI MULTOR ZBORURI CATRE AUSTRALIA