SUTE DE DOSARE PENALE si AMENZI, in urma unei actiuni a politistilor pentru combaterea FURTURILOR de COMPONENTE DE CALE FERATA

Directia de Politie Transporturi din Inspectoratul General al Politiei Romane a coordonat, in perioada 11–12 martie, o actiune, desfasurata la nivel national, in sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviara, se arata intr-un comunicat remis luni presei de reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor doua zile, 5.766 de politisti de la ordine publica, rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice si transporturi au verificat 144 de trenuri si 243 de statii de cale ferata si au efectuat 248 de controale de-a lungul liniei de cale ferata.

In urma actiunii, au fost legitimate 10.373 de persoane, iar pentru 456 de persoane s-au intocmit DOSARE PENALE (sapte pentru talharii, 21 pentru furt din buzunare, 118 pentru loviri si alte violente, 54 pentru distrugere si 256 pentru comiterea altor infractiuni).

Citeste si: AMENZI de peste 118.000 de lei, aplicate de politisti TRAXIMETRISTILOR din Bucuresti

De asemenea, 50 de persoane fizice sunt cercetate pentru comiterea infractiunii de furt si infractiuni conexe, de la acestea fiind recuperate 16.833 de kilograme de metale si 52 de kilograme de cupru.

Totodata, politistii au controlat si 2.306 de societati comerciale ce desfasoara activitati de colectare si valorificare de deseuri reciclabile feroase si neferoase. In urma controalelor, au fost inregistrate 40 de dosare economice, au fost aplicate 38 de sanctiuni contraventionale la Legea 38/2004 si au fost recuperate 34.164 de kilograme de metale si 698 de kilograme de cupru.

Citeste si: AMENZI de peste 20.000 de lei, aplicate de POLITISTII LOCALI

Actiunea se inscrie in conceptul “Railaction Day 24 Blue”, un concept al RAILPOL (reteaua fortelor de politie cu atributii in transporturile feroviare din tarile Uniunii Europene), ce consta in organizarea simultana, in toate tarile membre, pe durata unei singure zile, a unei actiuni politienesti in mediul feroviar.

Sursa foto: voxtvregional.ro