SVETLANA KUZNETOVA: SIMONA HALEP joaca un tenis foarte inteligent

SVETLANA KUZNETOVA a declarat, miercuri, dupa ce a fost eliminata de SIMONA HALEP in sferturile de finala ale turneului de la ROLAND GARROS, ca romanca joaca un tenis foarte inteligent, informeaza site-ul oficial al competitiei.

SIMONA HALEP joaca un tenis foarte inteligent. Nu este dominatoare si dozeaza viteza foarte bine. Dar nu este de competenta mea sa prezic daca ea poate castiga turneul”, a spus Kuznetova.

SIMONA HALEP, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat, miercuri, cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la ROLAND GARROS, dupa ce a invins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusa SVETLANA KUZNETOVA, numarul 28 WTA si cap de serie 27.

Citeste si: SIMONA HALEP, comparata de un jucator legendar de tenis cu Djokovici 

Pentru un loc in finala, HALEP va juca impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28. SIMONA HALEP, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportiva din Romania care se califica in semifinelele unui turneu de Grand Slam dupa performanta similara reusita de IRINA SPIRLEA in 1997, la US Open.

Citeste si: Primele declaratii ale SIMONEI HALEP dupa VICTORIA MAGICA de la ROLAND GARROS

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: VIRGINIA RUZICI de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la ROLAND GARROS, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, FLORENTA MIHAI, finalista in 1977 tot la ROLAND GARROS, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si IRINA SPIRLEA, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.

Sursa foto: sports.espn.go.com