“SYMPHO KIDS” ii aduce in SCOLI pe Wolfgang Amadeus Mozart si Antonio Vivaldi

Scoala Gimnaziala nr. 117 se va alatura vineri celor patru scoli din Sectorul 6 care au fost cucerite de acordurile muzicale ale Orchestrei Simfonice Bucuresti, a anuntat printr-un comunicat de presa Primaria Sectorului 6.

“Proiectul de anvergura Salut CULTURA! urmareste incurajarea iubitorilor de muzica de a cunoaste bucuria auditiei live a concertelor simfonice precum si educatia si formarea copiilor in fascinantul spirit al muzicii clasice. Prin originalitatea, varietatea si accesibilitatea programelor muzica va ajunge mai usor in constiinta si in sufletele oamenilor. Misiunea proiectului este promovarea artei sonore si interpretative. Astfel, elevii din scolile sectorului pot spune ca  instrumentele muzicale au venit la ei acasa pentru a le canta si incanta”, se spune in comunicat.

In acest sens, “Salut CULTURA!” ii va introduce pe ”invataceii” de la Scoala Generala nr. 117, incepand cu orele 10.00, in lumea muzicii clasice.

Citeste si: Concert de MUZICA CORALA ROMANEASCA, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Pentru a atrage interesul copiilor pentru muzica prin stimularea curiozitatii toate prezentarile vor fi sustinute in costume specifice perioadei prezentate.

Concertele sunt de tip educativ-interactiv si sunt adresate copiilor din clasele a III-a si a IV -a. Astfel, educatia prin muzica devine in mod cert atractiva si pentru micii spectator, arata sursa citata.

Citeste si: ORCHESTRA SIMFONICA BUCURESTI, in SCOLILE din Sectorul 6

Proiectul “Salut CULTURA!” al Orchestrei Simfonice Bucuresti este sprijinit de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Inspectoratul Scolar al Sectorului 6.