“SYMPHO KIDS” isi CONTINUA periplul in scolile din Sectorul 6

Copiii de la Scoala Gimnaziala “Sfantul Andrei” si cei de la Scoala Gimnaziala nr. 142 sunt urmatorii care vor pasi in lumea fascinanta a muzicii, prin proiectul “Salut CULTURA!” al Orchestrei Simfonice Bucuresti sprijinit de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Inspectoratul Scolar al Sectorului 6.

Parte a proiectului “Salut CULTURA!”, atelierele muzicale pentru copii “SYMPHO KIDS” sunt organizate incepand cu 28 aprilie si se vor incheia odata cu sfarsitul anului scolar. Atelierele vor CONTINUA din luna septembrie, odata cu reluarea cursurilor.

Marti si vineri, elevii vor putea participa la workshop-urile “SYMPHO KIDS” care cuprind descrierea  orchestrei si a instrumentelor, prezentarea dirijorului si a rolului sau, descrierea tehnicilor specifice interpretarii, prezentarea tematica a lucrarii “Anotimpurile”, de Antonio Vivaldi etc.
Citeste si: Proiectul “SYMPHO KIDS”, bine primit de copii

“Avand o costumatie interasanta specifica epocii in care a trait si foarte atractiva pentru elevi, Mozart le prezinta copiilor instrumentele si povestea acestora, orchestra si dirijorul, precum si perioada baroca, abordand fragmente celebre din Anotimpurile lui Antonio Vivaldi. Copiii nu au doar ocazia de a asculta o orchestra profesionista, ci si de a afla care sunt rolurile instrumentistilor, le sunt prezentate notiuni de teorie muzicala, istoria muzicii, precum si video-proiectii din Cremona, orasul unde s-au nascut cei mai de seama lutieri, precum Stradivarius, Amati sau Guarnieri si Venetia, orasul unde a fost atestata pentru prima data o orchestra”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Citeste si: Doua WEEKEND-URI DE FILM, in Sectorul 6

“Dincolo de importanta acestui proiect in ceea ce priveste educatia muzicala a copiilor, este binecunoscut faptul ca muzica are beneficii uimitoare asupra creierului uman. Compusa de genii si interpretata de virtuozi, muzica clasica este unul dintre cele mai complexe lucruri pe care le poate percepe urechea umana. Pentru a atrage interesul copiilor pentru muzica prin stimularea curiozitatii toate prezentarile vor fi sustinute in costume specifice perioade prezentate. Concertele sunt de tip educativ-interactiv si sunt adresate copiilor din clasele a III-a si a IV -a. Astfel, educatia prin muzica devine in mod cert atractiva si pentru micii spectatori. Cu rabdare si perseverenta, proiectul Salut CULTURA! dezvolta valorile muzicale fundamentale care caracterizeaza societatile evaluate”, se mai arata in text.