SZOBI CSEH, IN MEMORIAM. DOREL VISAN: A suportat niste lucruri la limita vietii si intelegerii

SZOBI CSEH, IN MEMORIAM. DOREL VISAN: A suportat niste lucruri la limita vietii si intelegerii

Lumea filmului romanesc deplange moartea cascadorului SZOBI CSEH. Actorul si regizorul Dorel Visan considera ca SZOBI CSEH a fost si ramane un om special, o scoala pentru cinematografie si pentru puterea de daruire si de munca.

“Vorbe putem spune, oricate am spune nu ajung, nu fac decat sa fixam doar cadrul in care a trait aceasta personalitate care nu semana decat cu ea insasi. SZOBI CSEH a fost si ramane un om special si pentru cinematografie si pentru puterea de daruire si de munca care a murit in zilele noastre. El a servit si a fost un varf de lance intr-o cinematografie care ea insasi avea varful care transmitea mesajul de bine si de frumos. Din pacate a murit aceasta cinematografie. SZOBI CSEH a fost si ramane o scoala. Ce inseamna sa predai o arta atat de delicata tinerilor, cum ii faci sa inteleaga dragostea pentru cascadorie? El a facut asta in primul rand prin exemplul lui”, a spus Dorel Visan.

Citeste si: SZOBI CSEH, marturie cutremuratoare dupa ce a vazut lumina

Actorul Dorel Visan a tinut sa sublinieze modul in care se pregatea SZOBI CSEH, care “si-a cultivat trupul” pentru a face cascadorie si a avut puterea de a suporta lucruri “la limita vietii si intelegerii”.

Citeste si: SZOBI CSEH, IN MEMORIAM. ION BESOIU: ERA UN ADEVARAT VOINIC, ASA CA IN BASMELE ROMANESTI

“SZOBI CSEH se pregatea extraordinar, el si-a cultivat trupul, a avut nevoie de forta ca sa faca ce facea. A avut nevoie de puterea de a suporta niste lucruri care sunt la limita vietii si a intelegerii. Nu oricine poate face acest lucru. Consideram ca suntem buni asa cum suntem dar nu suntem. Nu mai avem o asemenea scoala. Sensibilitatea noastra s-a tocit atat de mult, ca trebuie impulsuri brutale ca sa mai poata functiona.