TABARA DE DEZASTRE, in Parcul Lumea Copiilor

Parcul Lumea Copiilor va gazdui incepand de sambata, de la ora 15.00, cea de-a doua editie a TABEREI DE DEZASTRE organizata de Crucea Rosie Romana, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Manifestarea se va desfasura sub genericul “Noaptea alba pentru zile negre” si are drept scop constientizarea populatiei fata de interventia in cazul producerii unor dezastre natural,

Astfel, pentru o cat mai eficienta propagare in randul populatiei a masurilor care trebuie adoptate in situatii de urgenta, organizatorii propun simularea unui cutremur de pamant, cat si a producerii de inundatii, in ambele cazuri efectele fiind dezastruoase, multi oameni pierzandu-si casele si agoniseala de-o viata.

Citeste si: Targul Traditional al MESTESUGARILOR RROMI, la prima editie in Parcul Lumea Copiilor

Un numar de 100 de voluntari ai Crucii Rosii Romane, sustinuti de personalitati ale lumii artistice si alte persoane publice, vor innopta sub cerul liber, in TABARA DE DEZASTRE ce va fi amenajata in acest sens in Parcul Lumea Copiilor, in aceleasi conditii la care ar fi nevoiti sa se adapteze, in nefericita situatie in care locuinta le-ar fi distrusa in urma producerii unei calamitati naturale.             

Intreaga manifestare este dedicata romanilor care au fost victime sau au avut de suferit in urma unor catastrofe naturale, petrecute de-a lungul timpului pe teritoriul Romaniei: inundatii, seceta, canicula sau cutremure de pamant.

Citeste si: FESTIVALUL DELTEI, la a doua editie

Tabara isi asteapta vizitatorii intre orele 15.00 si 21.00, interval in care vor avea loc demonstratii de acordare a primului ajutor, tehnici de pregatire si interventie in caz de calamitati, ateliere de educatie umanitara, cursuri de resuscitare, dar si masurarea gratuita a tensiunii arteriale.

Pentru a imprima activitatii un caracter educativ-formativ, vor fi organizate ateliere de desene si jocuri tematice adresate copiilor, fiind totodata promovate reguli simple de igiena si de acordare a primului ajutor.

De asemenea, reprezentantii Biroului Management Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Sectorului 4 vor oferi informatii referitoare la modul de prevenire si gestionare a situatiilor care se pot ivi in cazul producerii unui cutremur sau al unui dezastru de amploare.

Tabara va ramane deschisa pana in dimineata zilei de duminica.

Sursa foto: libertatea.ro