Tabara de romi romani din Franta, distrusa de un incendiu

O tabara de romi originari din Romania, in care traiau 14 persoane, a fost distrusa miercuri seara, la Perpignan, un oras din sudul Frantei, intr-un incendiu despre care acestia afirma ca ar fi fost provocat, relateaza Mediafax, care citeaza reteaua France Bleu.

Potrivit France Bleu, paznici de la un magazin de bricolaj situat la cateva sute de metri departare de tabara au dat alerta miercuri seara, dupa ce au vazut flacarile. Aproximativ zece baraci din placaj, in care locuiau familiile de romi din Romania, au fost distruse in incendiu.

Originea incendiului ar putea fi de natura criminala, potrivit France Bleu, care citeaza un locuitor din tabara afirmand ca a vazut pe cineva stropind cu benzina dupa care a dat foc. Totul a ars rapid sub privirile romilor.

Familiile au depus plangere joi dupa-amiaza la comisariatul din Perpignan. O ancheta a fost deschisa, iar potrivit Colectivului de sustinere a familiilor de romi in departamentul Pyrenees-Orientales politia judiciara “ia cazul foarte in serios”.

Citeste si: Basescu ia la tinta rromii care comit ilegalitati in strainatate

La fata locului nu a mai ramas aproape nimic din tabara improvizata, doar doua baraci scapand de flacari. Haine, hrana si documente de identitate ale majoritatii celor 14 locuitori, cu varste cuprinse intre 14 si 54 de ani, au fost distruse.

Romilor le este frica sa ramana in zona, temandu-se ca pot fi vizati din nou. Ei dorm toti in cele doua baraci. De cinci ani, de cand s-au stabilit in zona, nu au primit niciodata amenintari, afirma familiile respective, citate de post.

Sursa foto: adevarul.ro