Tabara la mare pentru voluntarii din Sectorul 6

Cu sustinerea Primariei Sectorului 6, in perioada 26 august – 2 septembrie 2013, un grup de 20 de absolventi ai cursului „Scoala de voluntari”, organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, vor beneficia de o tabara la mare, in statiunea Costinesti.

Tinerii cursanti, elevi si studenti, s-au implicat in toate activitatile de organizare si derulare a taberelor de cartier desfasurate in perioada vacantei de vara, in beneficiul elevilor din comunitatea Sectorului 6.

Timp de aproape patru saptamani, in cadrul unui program de lucru de pana la opt ore zilnic, voluntarii au pus in practica cele invatate la cursul de pregatire, contribuind la succesul programului „Tabere de cartier”, un proiect dedicat educatiei non-formale si prevenirii comportamentelor deviante la copii si adolescenti.

Demarata la inceputul lunii decembrie 2012, „Scoala de voluntari Sector 6” si-a propus formarea unui grup activ de voluntari comunitari care sa se implice pe viitor in cadrul serviciilor sociale, campaniilor umanitare si proiectelor cu specific social, derulate pe raza Sectorului 6.

Proiectul reprezinta o initiativa inedita la nivelul comunitatii Sectorului 6 si isi propune sa devina un model de buna practica in activitatea de recrutare si formare a voluntarilor in domeniul social.

Sursa foto: tv-h.ro