TABERE DE CARTIER pentru copiii din Sectorul 6

Prima etapa a proiectului  “TABERE DE CARTIER 2014”, destinat copiilor si adolescentilor din comunitate, se deruleaza incepand de luni si pana pe 4 iulie, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, activitatile se desfasoara in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu-Grant” si la Centrul de Zi Drumul Taberei, incepand cu 26 iunie.

Beneficiarii proiectului sunt 110 elevi inscrisi la centrele de zi care functioneaza in cadrul scolilor din Sectorul 6, copii care au nevoie de indrumare si supraveghere pe perioada vacantei de vara.

Citeste si: Sarbatoarea IEI si a TRADITIILOR ROMANESTI, în Sectorul 6

Zilnic, in intervalul orar 9.00–15.30, copiii vor participa la programe de animatie socio-educativa in cadrul carora vor invata sa respecte regimul unui program de tabara, cu reguli clare de ordine interioara, se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competitii sportive si alte activitati ludice intr-un spatiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educatie non-formala si de petrecere a timpului liber.

Sub indrumarea unui personal calificat, alcatuit din specialisti ai DGASPC Sector 6 si 30 de voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabara, cu activitati bine organizate, ce pot deveni repere pentru intarirea unor comportamente social-dezirabile si de relationare cu partenerii egali dar si cu adultii.

Citeste si: “Vulturii Negri” isi adjudeca un NOU TROFEU

Proiectul “TABERE DE CARTIER” a fost initiat in urma cu patru ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franta, primind aprecieri pozitive atat din partea copiilor, cat si a parintilor din Sectorul 6.

Sursa foto: primarie6.ro