TABERE DE VARA pentru 110 copii institutionalizati din Sectorul 4

Un numar de 110 copii, cu varste cuprinse intre sapte si 16 ani, ocrotiti in cadrul centrelor de zi si plasament coordonate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 4, isi vor petrece o parte din vacanta de vara la munte si la mare.

Potrivit Primariei Sectorului 4, un numar de 60 dintre acestia, provenind de la Complexul ”Sfantul Spiridon”, destinat serviciilor sociale de tip familial, vor fi oaspetii unei tabere la munte din localitatea buzoiana Ojasca. Tabara este organizata in perioada 4-8 august de DGASPC Sector 4, impreuna cu Asociatia ”Ancora Sperantei”.

Citeste si: TABERE DE CARTIER pentru copiii din Sectorul 6

Alti 50 de copii de la Complexul ”Sfantul Spiridon” si de la Adapostul de noapte si zi pentru copiii strazii vor petrece o saptamana din vacanta de vara, pe litoral, la Complexul ”D`Or” Vama Veche.  Desfasurata in perioada 5-10 septembrie, tabara este organizata cu sprijinul Ministerul Tineretului si Sportului.

Citeste si: Peste 50.000 de COPII si TINERI sunt asteptati in vacanta de vara in TABERELE MTS

Copiii, selectionati in baza mediilor de absolvire, vor fi insotiti de personal de specialitate, angajati ai centrelor, instruiti pentru a actiona pentru buna desfasurare a activitatilor, urmarindu-se o mai buna integrare a copiilor in colectivitate, prin implicarea lor in actiuni recreative, specifice acestor grupuri.

Sursa foto: editie.ro