Tablou pictat de Francis Bacon, vandut pentru 70 de milioane de dolari

Un tablou pictat de Francis Bacon, in 1966, a fost vandut in cadrul unei licitatii organizata la Londra pentru o suma record de 70,3 de milioane de dolari.

Tabloul “Portrait of George Dyer Talking”, care il reprezinta pe iubitul pictorului, care era gay, a devenit lucrarea cel mai bine vanduta a acestui artist, fiind cumparata in cadrul licitatiei organizate la Londra, Marea Britanie, de un american care nu a dorit sa isi faca publica identitatea. “Bacon este unul dintre marii maestri ai secolului XX, cererile pentru lucrarile sale fiind in continua crestere”, a declarat Alan Hobart, un colectionar de arta londonez.

Citeste si: Poti sa crezi asa ceva? Un Mercedes ruginit, vechi de 30 de ani, vandut pentru 540.000 de euro. FOTO in articol 

Tabloul care il infatiseaza pe George Dyer, fostul amant al pictorului, care s-a sinucis la Paris, in 1971, a fost expus pentru prima data in 1966, la Paris, si ulterior prezentat din nou peste cinci ani, in cadrul unei retrospective care a avut loc la doar doua zile dupa sinuciderea lui Dyer.

Sursa foto: uk.news.yahoo.com