Tablouri furate din Olanda: Hotii romani si-au recunoscut fapta, insa dau in judecata muzeul!

Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au recunoscut, marti, in fata instantei, toate faptele de care sunt acuzati in dosarul furtului de tablouri si au cerut sa fie judecati in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, informeaza Mediafax.

Instanta Judecatoriei Sectorului 3 i-a intrebat, la termenul de marti, pe inculpatii din dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunosc si le insusesc.

Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au spus ca recunosc toate faptele pentru care au fost trimisi in judecata de procurori si vor sa fie judecati in baza acestora, cu aplicarea prevederilor articolului 320 indice 1 din Codul penal.

Catalin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru, a declarat marti ca face demersuri pentru a da in judecata Muzeul Kunsthal si Primaria Rotterdam, pe baza unui raport al politiei olandeze facut imediat dupa furtul celor sapte tablouri, care ar dovedi lipsa de securitate si neglijenta autoritatilor.

In data de 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

Din muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile “Tete d’Arlequin” de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” si “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee” de Paul Gauguin, “Autoportrait” de Meyer de Haan si “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Sursa foto: realitatea.net