Taifunul Haiyan a facut ravagii in Filipine: Peste o suta de morti si o suta de raniti

Cel putin 100 de persoane au murit, iar alte 100 au fost ranite intr-un oras din centrul Filipinelor, dupa trecerea taifunului Haiyan, ciclonul prezentat ca fiind cel mai violent din lume in acest an.

John Andrews, directorul general adjunct al aviatiei civile din Filipine,  a anuntat ca directorul aeroportului din Tacloban a comunicat un bilant de “cel putin 100 de morti, gasiti pe marginea drumului, si aproximativ 100 de raniti”, informeaza Mediafax.

Guvernul de la Manila a trimis, sambata dimineata, mii de soldati in regiunile cele mai afectate de trecerea taifunului Haiyan. “Am primit informatii despre alunecari de teren si cladiri daramate”, a declarat seful Crucii Rosii din Filipine, Gwendolyn Pang.

Taifunul Haiyan a lovit provinciile Leyte si Samar, cu rafale de vant care atingeau viteza de 315 kilometri pe ora. Dupa ce a traversat centrul si sudul Filipinelor, taifunul Haiyan se indrepta sambata spre Marea Chinei de Sud, in directia Vietnamului. Un jurnalist al unui post de televizune locala, GMA, a relatat ca a observat zeci de cadavre de-a lungul drumurilor din Tacloban.

Peste 125.000 de persoane din zonele cele mai vulnerabile au fost evacuate inainte de sosirea taifunului, potrivit Apararii Civile, iar alte milioane de persoane s-au baricadat in propriile locuinte.

Presedintele filipinez, Benigno Aquino, a avertizat joi populatia sa se pregateasca la maxim impotriva acestei furtuni uriase care a avut un varf de 380 de kilometri pe ora in apropiere Filipine.

Sursa foto: rtv.net