Taifunul Nari a facut victime in partea de nord a Filipinelor

Partea de nord a Filipinelor a fost lovita, sambata,  de taifunul Nari, care a provocat moartea a cel putin 12 persoane si a lasat doua milioane de persoane fara energie electrica, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Taifunul Nari a atins coastele de est ale tarii vineri, spre ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei), smulgand copacii din radacina si piloni, dupa care s-a indreptat spre vest, traversand regiuni fertile pe pe insula principala, Luzon.

Aproximativ 37 de localitati din centrul insulei Luzon, o zona in care locuiesc 2,1 milioane de persoane, au fost private de electricitate, a anuntat Biroul regional al Apararii Civile.

Taifunul Nari a ocolit capitala Manila, unde autoritatile au avertizat că exista riscul unor inundatii in metropola cu peste 12 milioane de locuitori.

Dupa ce a traversat Filipinele, Nari se deplasa în Marea Chinei de Est, insotit de rafale de vant de pana la 120 de kilometri la ora, si se indrepta spre coasta de nord a Vietnamului, intensificandu-se, potrivit Observatorului de la Hong Kong.

Sursa foto: rtv.net