TAIWAN: 500 de persoane ranite din cauza unei EXPLOZII intr-un parc acvatic

O EXPLOZIE survenita sambata intr-un PARC ACVATIC DIN TAIWAN s-a soldat cu peste 500 de raniti, dintre care 200 grav, cand o pulbere colorata proiectata asupra multimii a luat foc, indica ultimul bilant comunicat duminica de catre autoritati, relateaza AFP.

Potrivit directorului adjunct pe probleme sanitare din orasul New Taipei, situat in apropiere de capitala taiwaneza, 509 persoane au fost ranite in explozie, dintre care 188 in mod grav. Bilantul creste pe masura ce persoanele ranite se prezinta chiar ele la spital.

”Explozia si incendiul au fost provocate de jeturile de pulbere. Aceasta s-ar fi putut declansa de la caldura spoturilor luminoase de pe scena”, a explicat un purtator de cuvant al pompierilor din localitatea New Taipei.

Explozia a avut loc in timp ce sute de persoane se aflau in parcul de distractii acvatice ”Formosa Fun Coast”, din localitatea situata in apropiere de capitala taiwaneza.

Televiziunea locala a aratat imagini cu scena in flacari si cu o multime ce incerca sa fuga, oamenii fiind imbracati doar in costume de baie si acoperiti de pulbere colorata.

 *sursa foto: rt.com