TALPES: Romania nu a avut NICIODATA vreo oferta de deschidere sau oferire a unei INCHISORI CIA

Romania nu a avut niciodata vreo OFERTA DE DESCHISDERE sau oferire a unei INCHISORI, a declarat joi fostul consilier prezidential pe probleme de securitate nationala IOAN TALPES. Potrivit acestuia, exista incercarea de a se da acestei situatii o cu totul alta imagine.

“Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori (n.r. CIA). Nu exista. Cu Romania nu s-a discutat asa ceva”, a precizat Ioan Talpes, scrie Agerpres.

Fostul sef SIE a confirmat ca va avea o discutie cu reprezentantii Comisiei LIBE din Parlamentul European, fara a da alte detalii in acest sens.

CITESTE SI: O COMISIE A PE, CARE CERCETEAZA DACA AU EXISTAT INCHISORI CIA IN ROMANIA, AJUNGE AZI LA BUCURESTI

Vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a afirmat, la inceputul lunii septembrie, ca membrii Comisiei de politica externa se vor intalni cu reprezentanti ai Comisiei LIBE pentru a discuta pe tema “practicilor de tortura privind locurile secrete de detentie ale CIA” si a recomandarilor Rezolutiei PE pe acest subiect.

O delegatie a Comisiei LIBE din Parlamentul European vine la Bucuresti, in perioada 24-25 septembrie, urmand sa aiba discutii cu Ion Iliescu, Ioan Talpes, Bogdan Aurescu, Tiberiu Nitu, dar si cu reprezentanti ai societatii civile, in legatura cu presupuse centre CIA in Romania.

Sursa foto: Realitatea