Cazul lui Cosmin, tanarul amenintat de unguri cu moartea pentru tricolor, cercetat de politisti

Tanarul amenintat cu moartea pentru ca a purtat tricolorul romanesc de Ziua maghiarilor a depus, marti, plangere la Politie. Baiatul este minor, astfel ca a venit insotit de un membru al familiei, iar in baza plangerii sale, Politia va demara cercetari pentru identificarea persoanelor care l-au amenintat. 

“In cursul acestei dimineti tanarul s-a prezentat la Politie pentru a depune o plangere. (…) A venit insotit de un membru al familiei (…) Vom inregistra plangerea si vom face verificari sa vedem cine sunt persoanele care l-au amenintat”, a spus seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Covasna, Ioan Popa, citat de Agerpres.

Tanarul se fotografiase cu tricolorul romanesc la manifestarile organizate in municipiul Sfantu Gheorghe cu prilejul Zilei maghiarilor si a fost amenintat cu bataia de mai multe persoane dupa ce a postat poza pe un site de socializare.

Afla aici mai mult despre amenintarile primite de Cosmin de la unguri

Referitor la cazul Sabinei, amenintata si ea cu moartea de Ziua maghiarilor, in 2013, dupa ce a mers la scoala cu bentita tricolora, comisarul Popa a explicat ca persoana care a postat amenintarile a fost identificata.

“Noi ne-am facut treaba. Persoana a fost identificata, s-a inceput urmarirea penala, dosarul se afla la Parchet”, a spus Ioan Popa, precizand ca este vorba despre un cetatean care locuieste langa Budapesta si care si-a recunoscut fapta.

Tanarul amenintat cu bataia s-a fotografiat cu steagul tricolor infasurat in jurul gatului pe data 15 martie in apropierea statuii voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfantu Gheorghe. Printre sutele de utilizatori care au comentat pro si contra imaginea, se numara cativa de etnie maghiara care l-au amenintat pe baiat cu bataia. Tanarul este sustinut pe reteaua de socializare de Sabina care scrie: “Sunt alaturi de tine Cosmin si te sustin pentru ca am trecut si eu prin asta… sa nu-ti fie teama. Gestul tau este unul de normalitate totala si nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”. 

Foto: dantanasa.ro