Tanarul de etnie roma batut cu bestialitate in Franta risca sa ajunga in STRADA

Tanarul roman de etnie roma, in varsta de 17 ani, batut cu bestialitate la jumatatea lui iunie la Pierrefitte-sur-Seine, se afla in continuare la spital de cand a iesit din coma, dar ar putea sa ajunga in STRADA, a declarat avocata acestuia pentru ziarul Liberation, citat de Le Figaro online, potrivit Mediafax.

Gheorghe C., alias Darius, va deveni major in cateva zile, iar Ambasada Romaniei, care suporta in prezent cheltuielile de spitalizare, ar putea sa inceteze finantarea, a declarat avocata Julie Launois-Flaceliere.

Dupa o luna de la iesirea din coma, medicii nu se pot pronunta, in continuare, asupra amplorii sechelelor. Potrivit avocatei, tanarul nu poate sa mearga, din cauza “unei calcificari la nivelul genunchilor” provocate de complicatii neurologice. In plus, mama tanarului afirma ca acesta pare ametit in permanenta.

Citeste si: ROMANUL batut cu bestialitate, in urma cu o luna, la PARIS a iesit din COMA

Starea sanatatii lui Gheorge C. justifica sederea sa la spital. Insa problema este ce se va intampla cu el peste cateva zile. “In pofida discursurilor sforaitoare, Franta nu a dat un cent. Daca nu se gaseste o solutie pana la 25 august, Gheorghe ar putea sa se trezeasca cu handicap in strada”, a declarat Julie Launois-Flaceliere. Familia tanarului nu are mijloacele necesare sa finanteze medicamentele si recuperarea, potrivit acesteia.

Avocata intentioneaza sa “se adreseze Prefecturii din Ile-de-France si sa ia din nou legatura cu medicii”, dar se teme ca gasirea unei solutii este dificila. “Gheorge, si este normal acest lucru, nu vrea sa fie despartit de ai sai”, releva Launois-Flaceliere, ceea ce exclude un apel la 115, numarul special pentru ajutorarea persoanelor fara adapost, “pentru ca va fi trambalat dintr-o parte-n alta”.

Citeste si: MAE: Francezii depun tot efortul pentru prinderea ATACATORILOR tanarului rom

Dupa doua luni de la agresiune, ancheta inca nu a stabilit ceea ce s-a intamplat. Tanarul poate depune marturie cu dificultate. El a fost lasat inconstient in urma agresiunii, iar potrivit avocatei “memoria ii este destul de alterata de socul neurologic”.

Gheorge C. urmeaza sa fie audiat in septembrie. Cu toate acestea, anchetatorii au inregistrat unele progrese in legatura cu ceea ce s-a petrecut inaintea atacului. Aproximativ 12 tineri ar fi descins in tabara romilor pentru a-i cere socoteala pentru un furt prin efractie, dupa ce tanarul a fost denuntat de catre locuitori din tabara, potrivit Liberation.

Sursa foto: liberation.fr