Tanarul din Craiova acuzat de PROPAGANDA ISIS a parasit arestul si va fi cercetat in libertate

TANARUL DIN CRAIOVA acuzat de PROPAGANDA in favoarea STATULUI ISLAMIC a fost ELIBERAT miercuri seara din AREST, dupa ce procurorii DIICOT au decis ca el sa fie CERCETAT IN LIBERTATE SUB CONTROL JUDICIAR, informeaza Agerpres.

Adolescentul de 17 ani a fost eliberat din Arestul Politiei Capitalei, fiind lasat sa plece acasa impreuna cu mama lui, dupa ce a fost supus la INML unei EXPERTIZE PSIHIATRICE.

Potrivit DIICOT, tanarul de 17 ani a parcurs in mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamista si a postat in mediul online mesaje de propaganda pentru a atrage adepti de partea ISIS.

“Numitul B. L.C. a fost pus sub invinuire si retinut pentru savarsirea infractiunii de promovare a mesajului FUNDAMENTALIST ISLAMIC”, au informat procurorii.

CITESTE SI: MAMA TANARULUI SUSPECTAT DE PROPAGANDA ISIS: E DOAR UN COPIL INDRAGOSTIT DE RELIGIE

Potrivit acestora, tanarul si-a aratat “disponibilitatea” pe retelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atat prin deplasarea in zonele in care ISIS actioneaza, pentru a lupta alaturi de membrii gruparii, cat si prin sacrificiul sau in state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.

In acest sens, el s-a interesat de modul in care poate achizitiona arme, model AK, grenade, veste antiglont si a studiat modalitatea in care se poate construi artizanal o bomba.

Procurorii DIICOT sustin ca tanarul de 17 ani din Craiova a promovat in mediul online doctrina radical islamista prin postarea unor opinii, imagini, inregistrari audio/video reprezentand actiuni de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic, respectiv decapitari si incendieri de persoane, executii prin impuscare.

Sursa foto: Agerpres