Taner Chemal, un medic stomatolog din Constanta, face un dinte in cateva minute la Clinica Implantodent

Noua tehnologie este folosita de o clinica stomatologica din oras. Dintele facut la minut costa 200 de euro. Pacientul vine la cabinet, medicul stomatolog ii face o amprenta digitala cu o camera video, dupa care o unitate de strunjire face dintele in sapte-opt minute.

Aparatul se numeste CEREC si realizeaza lucrari dentare simple, cu un singur dinte pana la punti dentare intr-o singura programare.

AFLA AICI DE CAND VA DEVENI OBLIGATORIU CARDUL NATIONAL DE SANATATE„Lucrarile efective dureaza o ora, iar materialele sunt numai din ceramica integrala, adica portelan fara metal si ceramica integrala pe zirconiu, aduse din Germania si Elvetia“, sustine Taner Chemal, medic dentist la Clinica Implantodent.

Cum functioneaza aparatulAparatura care face singura dinti este compusa dintr-o unitate de scanare, care are o camera video si cu care se ia amprenta optica, precum si partea de software.

Amprenta nu mai este cea clasica, cu material care se introducea in gura pacientului.

„Pacientul urca pe scaun, iar eu ii iau in cateva minute amprenta optica. Apoi stabilim culoarea si asteptam ca unitatea de strunjire sa prelucreze fizic cubul din care va iesi dintele“, explica stomatologul.