Tara care ne va aduce cei mai multi turisti in 2014

In 2014, Israelul va aduce in Romania mai multi turisti, in conditiile in care operatorul low-cost Wizz Air a anuntat ca mareste frecventa zborurilor pe ruta Bucuresti-Tel Aviv, iar Blue Air opereaza curse charter pentru o agentie locala care vrea sa aduca in Romania peste 6.000 de turisti, informeaza economica.net.   

Potrivit datelor INS, turistii care au lasat cei mai multi bani in Romania in prima jumatate a anului trecut sunt israelienii. In medie, un astfel de turist a cheltuit in Romania 1.000 de euro. Israelienii sunt urmati in clasament de turci, cu 986 de euro si britanici, cu 707 euro.

Citeste si: CATI BANI AU CHELTUIT TURISTII STRAINI IN ROMANIA, IN 2013

Iar pentru 2014 se pregatesc sa vina si mai multi. Asta pentru ca in urma cu o saptamana, agentia de turism Meshek Wings Tours din Israel anunta ca va aduce 3.600 de turisti in Bucuresti, pentru programe tip city break si alti 2.800 in Mamaia, in perioada mai-august. Operatorul low-cost prin intermediul caruia vor ajunge turistii israelieni in Romania va fi Blue Air.

Totodata, Wizz Air a lansat la inceputul anului trecut zborurile Budapesta – Tel Aviv, iar cateva luni mai tarziu, in iunie, au urmat si cele din Bucuresti. Spre sfarsitul lui 2013, operatorul s-a extins si pe ruta Cluj-Napoca – Tel-Aviv. Zboruri directe spre Israel exista si din Iasi.

Sursa foto: tlvsublet.com