Țara caselor abandonate! Motivul incredibil pentru care există 8,46 de milioane de case părăsite în acest stat

Japonia are o adevărată problemă cu casele părăsite. Aproape 8 milioane și jumătate de case sunt părăsite, un maxim istoric în țara soarelui răsare, dar și în lume. Motivele sunt unele incredibile, de vină pentru această situație fiind chiar statul.

Casele rămân părăsite din două motive. Pentru că mulți japonezi nu au copii și nu au cui să lase casele după ce mor, dar și pentru că legile din Japonia fac grea misiunea celor ce moștenesc un imobil. Taxa de moștenire se ridică la o sumă mare de obicei, între 10 și 50 la sută din valoarea casei, mulți oameni nepermițându-și să plătească acești bani pentru a intra în posesia imobilului.

Citește și: ITALIA. POLITICIENI ȘI POLIȚIȘTI PRINTRE CELE PESTE 300 DE PERSOANE ARESTATE ÎN A DOUA MARE OPERAȚIUNE ANTIMAFIA DIN ISTORIA ȚĂRII

Mai mult, faptul că majoritatea japonezilor au plecat din mediul rural și din zonele periferice marilor orașe, și s-au mutat în centru, a făcut ca interesul oamenilor pentru casele ce nu se află în marile orașe să fie minim, mai ales că trebuie să plătească bani mulți ca să intre în posesia lor. De asemenea, vânzarea caselor pentru non-japonezi este foarte complicată, așa că milioane de case au ajuns în paragină.

Sursa foto: The Guardian