Țara în care 10% din populație a fost testată și nimeni n-a murit de coronavirus

În situația în care, la ora actuală, pandemia de coronavirus s-a extins în toată lumea poate părea greu de crezut că există o țară în care nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de acest nou virus. Însă un asemenea exemplu există!

Insulele Feroe, micul arhipelag situat în nordul Oceanului Atlantic, a reușit această performanță. Autoritățile din acest teritoriu au gestionat excelent criza declanșată de coronavirus și au reușit să testeze aproximativ 6.270 de teste ceea ce reprezintă 10% din totalul populației țării care se ridică la 52.000 de suflete. Mai mult, luni 20 aprilie, școlile s-au redeschis în Insulele Feroe iar pe data de 9 mai este programată reluarea campionatului intern de fotbal.

Este la fel de adevărat că, Insulele Feroe a raportat până în prezent 185 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dar 178 de infectați și-au revenit deja și numai unul a avut nevoie de spitalizare! Iar la rubrica decese se regăsește cifra zero!

Secretul reușitei din Insulele Feroe în bătălia contra COVID-19 constă în investiția masivă făcută de autorități  în echipamente de testare și laboratoare ultramoderne. Acest lucru se datorează unei epidemii care a lovit Insulele Feroe la începutul anilor 2000. Este vorba de boala virală supranumită ISAV! De atunci cei care conduc micuțul stat au făcut tot ce au putut pentru a asigura servicii medicale de calitate cetățenilor săi și rezultatul se vede din plin în această perioadă zguduită de pandemia de coronavirus.

Sursa foto: wikipedia