TARA in care BUGETARII muncesc doar DOUA ZILE pe SAPTAMANA

Guvernul din Venezuela a decis ca angajatii din sectorul public sa vina la munca doar lunea si martea. Masura face parte dintr-un plan care are ca scop rezolvarea crizei energetice prin care trece aceasta tara, transmite The Independent, citat de Ziare.

“Nu se va lucra in sectorul public miercurea, joia si vinerea, cu exceptia sarcinilor fundamentale si urgente”, a transmis Aristobulo Isturiz, vicepresedintele Venezuelei. Masura va dura cel putin doua saptamani si va afecta peste doua milioane de bugetari.

CITESTE SI: VENEZUELA SE OFERA SA PRIMEASCA 20.000 DE REFUGIATI SIRIENI

O decizie similara a fost luata si in aprilie, si in mai, cand angajatii la stat nu au venit la munca vinerea. Criza energetica este atat de mare incat administratia socialista a impus ca in casele oamenilor sa nu exista curent timp de patru ore pe zi, iar marile centre comerciale sa-si deschida portile mai tarziu. Personalul din spitale lucreaza dupa programul normal, insa s-a stabilit prelungirea weekendului cu o zi pentru scoli.

Multi venezueleni nu sunt multumiti de aceste decizii si merg pe ideea ca liderii politici se contrazic singuri. Practic, statul pierde bani pentru ca ii plateste pe bugetari sa stea acasa, iar acestia ar putea folosi aerul conditionat si electrocasnicele in locuintele lor, deci decizia Guvernului nu pare sa aiba sens in viziunea populatiei.

Sursa foto: BBC