TARA in care NUMELE COPIILOR trebuie APROBATE si CASELE cumparate vin la pachet cu un BUNCAR

Cu siguranta ca foarte putini dintre noi stiam ca, in anul 2017, exista o tara in care numele copiilor trebuie aprobate inainte de botez dar si faptul ca daca vrei sa-ti cumperi o locuinta ai toate sansele sa fii si proprietarul unui buncar!

Cand ne gandim la Elvetia, primele lucruri care ne vin in minte sunt muntii Alpi, apoi bogatia si luxul si nu in ultimul rand, pentru cei mai pofticiosi, cascavalul elvetian si ciocolata! Trecand peste toate aceste simboluri, sa le spunem, sunt multe lucruri care fac Elvetia si mai fascinanta.

1. Poti cumpara o asigurare pentru aproape orice in Elvetia, inclusiv distrugerea accidentala a unei chiuvete sau accident cu bicicleta. Mai mult decat atat, biciclistii sunt obligati sa incheie o polita de asigurare si sa poarte tot timpul asupra lor un fel de vigneta, pentru a demonstra detinerea politei.

2. Unele cladiri de apartamente din orasele elvetiene obliga proprietarii sa achizitioneze exact acelasi model de pres pentru casa scarii.

3. Numele copiilor elvetieni trebuie sa se afle pe o lista de nume aprobate. Astfel, elvetienii nu pot alege orice nume pentru copii lor, ci numai unul de pe lista aprobata!

4. Mall-urile permit cumparatorilor sa se plimbe cu cosurile de cumparaturi peste tot. Astfel ca o imagine destul de des intalnita este cea a unui cos plin de alimente intr-un magazin de imbracaminte.

5. Cladirile de apartamente care includ uscatorii au un program strict de utilizare a acestora pentru fiecare apartament. Fiecare primeste un anumit interval orar din timpul saptamanii in care isi poate spala si usca rufele.

6. Tot in cladirile de apartamente, orele de liniste sunt considerate sfinte. Pentru cei care nu respecta aceasta regula, vecinii au grija sa cheme politia!

7. Placutele de inmatriculare elvetiene sunt vandute direct unei persoane. Astfel, daca hotarasti sa-ti vinzi masina, placuta de inmatriculare ramane la tine!

8. Sarbatorile de Paste sunt cele mai importante, astfel ca totul, in afara de benzinarii, este inchis de vineri pana luni in timpul sarbatorilor

9. In luna august, aproape totul in Elvetia este inchis. Elvetienii au intre 4 si 5 saptamani de vacanta pe an si isi iau mare parte din aceasta in luna august.

10. Magazinele alimentare au sectiuni speciale pentru produsele din carne de cal, dintre care cele mai exclusiviste sunt marcate ca produse in Statele Unite ale Americii.

11. Elvetienii pun intotdeauna mainile si coatele pe masa atunci cand mananca. Este considerat un gest necuviincios sa-ti tii mainile in poala atunci cand stai la masa.

12. Majoritatea caselor si a cladirilor de apartamente includ buncare pentru bombardamente, folosite mai ales ca spatii de depozitare. Cei care doresc sa cumpere o casa in Elvetia sunt obligati prin lege sa achizitioneze si un astfel de buncar.

13. Ocupatia persoanelor apare in cartea de telefon, imediat dupa numele acestora.

14. Bacsisurile nu sunt acceptate in majoritatea restaurantelor, iar cele care le accepta, accepta doar sume extrem de mici… cam cat pentru o cafea.

15. Magazinele de pantofi ofera gratuit baloane copiilor.

16. Posesorii de animale de companie, mai ales de caini, au obiceiul de a-si lua pritenii necuvantatori peste tot cu ei. Chiar si in restaurante sau la locul de munca!

17. Amenzile rutiere, cum ar fi cele pentru depasirea vitezei legale, sunt calculate in functie de venitul individului care a incalcat legea.

18. Mancarea din restaurantele hotelurilor este extrem de diversificata. De exemplu, Hotelul Golden Arch ofera clientilor sai meniuri de la McDonald’s.

19. Reciclarea este un stil de viata in Elvetia! Fiecare cartier dispune de locuri speciale pentru colectarea deseurilor reciclabile, marcate si cu un semn ce te avertizeaza sa nu arunci sticla sau aluminiu intre orele 22 si 07.

20. La angajare, angajatorii elvetieni cer o multime de date personale, inclusiv numarul de copii al unei persoane, pentru ca acestea adauga diverse sporuri la salariul final.

21. Restaurantele chinezesti si mexicane sunt considerate exotice… motiv pentru care practica tarife extrem de piperate.

22. Politia este cea care curata locul unui accident din toate punctele de vedere! Dupa ce au colectat toate datele evenimentului si au indepartat masinile avariate, politistii aduc maturi si tomberoane, pentru a indeparta pana si cele mai mici semne ale unui accident.

Sursa text: ghiduri-turistice.info