Taramul dintre vanturi. Episodul 47

Regele Yuri il instiinteaza pe Muhyool ca este decis sa-l numeasca pe Yuh-jin in pozitia de print mostenitor al regatului, motivatia principala fiind teama de a nu starni din nou nemultumirea sefilor de trib, calmati cu greu dupa razboiul purtat impotriva rivalei Buyeo.

Muhyool accepta decizia si terece la planul sau de a pricinui pierderi in tabara Buyeo ori de cate ori va avea ocazia. Actioneaza ca atare in cazul unei importante delegatii care se deplasa din Shin catre Buyeo. O nimiceste insa concomitant are de infruntat, impreuna cu apropiatii sai, trupa venita din statul rival in fruntea careia se afla Jebujoie.

In timpul confruntarii, Jebujoie il raneste pe Maro, acest lucru fiind decisiv pentru retragerea lui Muhyool si ai lui.

Despartit de Yeon-hwa, fosta sa servitoare, si coplesit de tensiunea numirii sale in pozitia de print mostenitor, Yuh-jin incearca sa-si ia viata cu ajutorul unei otravi. Gestul sau agita tot palatal, timp de cateva zile neexistant vesti bune despre starea de sanatate a printului.

Medicul sau face insa minuni si il readuce in simtiri pe Yuh-jin. Acesta ii marturiseste tatalui sau temerile in legatura cu functia care i se pregatea dand de inteles ca ar vrea sa se renunte la aceasta idee.

Regele Yuri convoaca marea adunare a tarii pentru a-si anunta decizia definitiva. Spre surprinderea tuturor, il numeste pe Muhyool in postura de viitor rege al tarii.
Palatul este din nou in fierbere. Decizia regelui aduce opozitia sefilor de tribi dar si a reginei care deja planuieste inlaturarea lui Muhyool.

Chiar si Do-jin ii da de inteles lui Muhyool faptul ca drumurile lor vor capata o traiectorie total diferita, povatuindu-l sa renunte si la iubirea pentru Yeon.