Targ de Craciun in parcarea Plaza Romania Mall

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, va invita la cel mai mare Targ de Craciun, unde traditiile populare vor fi la loc de cinste.

Intre 18 si 24 decembrie, in parcarea Plaza Romania Mall, cei mai cunoscuti producatori isi vor etala produsele in fata publicului. In Ograda lu’ Nea’ Marinica si in Ograda Regelui Ciolanelor, bucurestenii vor putea vedea cum se taie porcul dupa ritualul traditional. Cei doi iscusiti in d’ale bucatelor isi vor prezenta retetele de carnat, caltabos, toba, rulada de carne si alte asemenea grozavii.

Curiosii vor putea vedea cum se prepara produsele cu uneltele mostenite din tata’n fiu. Cei care nu se vor satura de privit si de degustat vor putea sa cumpere produsele traditionale, din carne de porc si vita, direct de la producatorii prezenti la targ.

Ograzile celor doi bucatari va vor aduce aminte de atmosfera de la tara. Funii de ceapa si ardei iute, capra de lemne si balotii de paie vor decora casutele bucatarilor.

Fiecare producator va face in ograda sa ceva inedit pentru a-si imbia clientii. Regele Ciolanelor va parjoli un taur la protap, iar Nea’ Marinica isi va incanta vizitatorii cu berbecut la protap uns cu untura.

Asa cum cere traditia, intr-un mare ceaun va fi pregatita gustoasa pomana a porcului, din care se va infrupta orice doritor. Nu va lipsi sangeretele, alaturi de o varza calita si sarmalele invelite in varza murata.

Totul se va inchina cu tuica fiarta de prune din Maramures si cu vin fiert aromat cu cuisoare. Branza buna de la Bran va avea un loc de cinste si garnitura va fi din muraturi cat mai alese.

Bucurestenii ce vor vizita in Sectorul 6 cel mai mare targ de traditii de Craciun vor fi imbiati de mirosul de turta dulce, placinta si paine cu cartofi de casa, din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor iesi la iveala cei mai gustosi cozonaci cu nuca si mac. ”Am plecat sa colindam!” vor striga ansamblurile folclorice si corurile venite la o vorba de cu sara si la primit de nuci si mere dulci.

Nu au fost uitati nici cei mici. Mos Craciun ii va astepta pe acestia zilnic pentru a afla ce cadouri isi doresc in seara magica. Cei mici vor putea sa urce in sania Mosului pentru a-i spune poezii si cantecele. Bradul impodobit va veghea intreaga atmosfera de sarbatoare a tsrgului.

Renii Rudolf si Blitzen il vor insoti pe Moş Craciun la deschiderea targului, in data de 18 decembrie, si vor putea fi admirati si in zilele de 21, 22 si 24 decembrie.

Cei care nu au cumpărat încă un cadou pentru cei dragi o vor putea face vizitând standurile cu decoraţiuni de Crăciun realizate manual de meşteri populari din toată ţara, bijuterii realizate manual, turtă dulce, prăjituri de casă, ciocolată şi baclava.

sursa foto: romaniatv.net