TARG de INITIATIVE CETATENESTI, in Bucuresti

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) organizeaza, sambata, la Impact Hub Bucuresti “Targul de initiative cetatenesti”, o manifestare in cadrul careia mai multe grupuri civice si organizatii din Capitala isi vor prezenta activitatea.

“Nu este nevoie sa fii supererou sa trimiti o scrisoare la primarie, sa strangi semnaturi pentru o petitie sau sa-ti pese de ce se intampla la tine in cartier. Oamenii pe care te invitam sa-i cunosti la «Targul de initiative cetatenesti» nu sunt supereroi, insa sunt acei oameni neresemnati, care cer cu perseverenta ca vocea lor sa fie ascultata de catre autoritati atunci cand iau decizii despre cum se dezvolta Capitala. Instrumentele pe care ei le folosesc sunt la indemana oricarui bucurestean care se loveste de decizii injuste, care traieste intr-un un oras in care betonul ia locul spatiilor verzi, in care constructii ilegale apar peste noapte, in care biciclistii pedaleaza in pericol. Vino sa-i cunosti pe oamenii cu al saselea simt: simtul civic. Cei carora le pasa de orasul lor, se implica si folosesc cu creativitate si curaj toate instrumentele disponibile de la o simpla petitie pana la un flashmob, de la o audienta cu primarul, pana la o campanie elaborata de advocacy”, afirma organizatorii.

Citeste si: Locuitorii cartierului Drumul Taberei i-au scris premierului VICTOR PONTA in legatura cu CINEMATOGRAFUL FAVORIT

Printre grupurile si organizatiile prezente la targ se numara Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, Grupul de initiativa civica Lacul Tei, Grupul de Initiativa “Oponenta Proiect Strapungere – Ciurel – A1”, Asociatia Komunitas, Berceni de la cartier la comunitate, Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), Cruciada Locatarilor, Observatorul urban, Decat o Revista – seria Bucuresteanul, Agentia de Monitorizare a Presei “ActiveWatch”, Grupul de initiativa “Favorit”, Street Delivery, Grupul de initiativa Callatis-Drumul Taberei si Grupul de initiativa Parcul Tineretului.

Citeste si: Locuitorii din PRELUNGIREA GHENCEA ies din nou in strada

Programul targului incude un atelier de schimb de experienta pe tema posibilitatilor de interventie a cetatenilor in cazul constructiilor ilegale si unul de interventii creative pe fotografii urbane, pentru copii intre 9 si 12 ani. De asemenea, in cadrul manifestarii va avea loc avanpremiera piesei de teatru “4m²”, inspirata din actiunile cetatenilor din cartierele bucurestene, care incearca sa incline balanta de putere in relatie cu autoritatile publice.

Sursa foto: metropotam.ro