Targ de SFANTUL DUMITRU, in parcul Lumea Copiilor

Parcul Lumea Copiilor gazduieste pan ape 2 noiembrie o noua editie a Targului de Sfantul Dumitru, la care participa aproximativ 200 de producatori sositi din toate colturile tarii cu tot felul de bunatati, a anuntat vineri Primaria Sectorului 4.

Astfel, producatorii au adus la targ mezeluri si branzeturi traditionale, muraturi, zacusca, paine in test, dulciuri de casa, placinte, conserve preparate dupa retete inedite, dar si fructe si legume de sezon.

Totodata, la targ sunt prezenti alti zeci de producatori de fructe si legume, reuniti in cadrul Federatiei Agrostar, care vor expune fructe si legume de sezon, la preturi pentru orice buzunar, astfel incat gospodinele vor avea de unde alege cele necesare prepararii conservelor de iarna.

Citeste si: Praznicul SFANTULUI DUMITRU, marcat printr-un EVENIMENT in Parcul Lumea Copiilor

De la eveniment nu vor lipsi concursurile organizate ad-hoc, plecand de la provocari gastronomice lansate de organizatori participantilor, precum Cea mai mare placinta cu dovleac (de 30 de metri lungime), gatita de gospodine si gustata apoi de toti pofticiosii.

Si tot in premiera, va fi preparat un vitel la protap, dar si cel mai mare cozonac ( de 1,5 metri in diametru). In acelasi timp, amatorii dulciurilor de casa vor fi imbiati cu multe alte surprize, urmand sa se “indulceasca” cu placinte de visine, caise, dulceturi din fructele specifice anotimpului, dar si ciocolata de casa, clatite sau cozonaci.

De la targ nu vor lipsi atractiile principale ale toamnei –  traditionalul must si pastrama la gratar, din care vor putea gusta toti cei prezenti.

Citeste si: MANIFESTARI DE AMPLOARE in Bucuresti, cu ocazia SFANTULUI DIMITRIE CEL NOU

Ziua de duminica, Ziua Sfantului Dumitru, este dedicata in mod special celor care isi aniverseaza ziua onomastica, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, invitandu-i pe toti cei care poarta numele de Dumitru, Dumitra, Dumitrita, Demetra sau Mitica, sa se bucure de ultima recolta a toamnei si sa petreaca intr-o atmosfera de sarbatoare si traditie.

Sursa foto: ghiocel07.wordpress.com