TARGOVISTE: MITING de SUSTINERE pentru GUVERNUL GRINDEANU

Aproximativ 5.000 de membri si simpatizanti ai PSD participa, sambata, la un miting organizat de PSD Dambovita la Targoviste, pentru sustinerea Guvernului condus de Sorin Grindeanu, informeaza News.ro.

UPDATE: Peste 8.000 de persoane au participat sambata, la Targoviste, la mitingul organizat de PSD Dambovita pentru sustinerea Guvernului Grindeanu, informeaza Agerpres.’Romanii sunt multi care sustin PSD! Sunt mandru ca va am alaturi, sunt mandru ca sunt membru PSD. Am venit astazi sa spunem tuturor romanilor ca si noi contam. Am venit astazi sa spunem tuturor ca democratia nu se negociaza. Am venit sa spunem tuturor ca dreptul nostru trebuie respectat, ca poporul a decis pe 11 decembrie. Am venit sa spunem tuturor ca poporul este suveran!”, a spus presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, in discursul sau. 

La miting au fost prezenti membri si simpatizanti ai PSD din judet, primari social democrati din Dambovita si Arges, parlamentari PSD, reprezentanti ai ALDE din Dambovita.  “Vreti o Romanie normala? Vreti ca abuzul sa nu se mai intoarca in Romania? Vreti o Romanie mandra si demna? Stiam ca vreti asta! Si stiu ca putem sa facem asta. Si o vom face! Iar una dintre solutii este ca noi, PSD, suntem cu tara si cu romanii!”, a spus Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene si deputat PSD de Dambovita. 

Mitingul PSD a inceput la ora 10:00, in fata Primariei Targoviste, a durat circa o ora, iar apoi participantii au marsaluit pe strazile din centrul municipiului, punctul final fiind in jurul orei 12:00 in fata sediului PSD din oras. Inainte de discursurile oficialilor s-au auzit in difuzoare cantece patriotice. Participantii la miting au avut steaguri si pancarte. ”Guvernul se alege prin vot”, ”Suntem oameni de cuvant, continuam alaturi de PSD”, ”Votul meu conteaza”, ”Ghinion, am iesit si noi!”, ”Si eu #rezist, frate”, ”#OmNuBinom”, ”Iohannis, fii presedintele tuturor romanilor”, ”Nu vreau presedintele meu, vreau presedintele nostru”, ”Mai doarme ala de la USR?”.

STIRE INITIALA

Participantii au venit din mai multe localitati ale judetului, iar printre ei se afla alesii locali si parlamentari ai partidului. Mitingul organizat de PSD Dambovita la Targoviste se desfasoara in Piata Revolutiei, din municipiu, unde s-au adunat simpatizanti veniti din multe localitati ale judetuui. Printre manifestantii care vor sa-si afirme sustinerea fata de Executiv se afla primari, alesi locali si parlamentari PSD.

Cei prezenti in piata au adus cu ei pancarte cu mesaje de sustinere, dar si steaguri tricolore si cu sigla PSD, precum si vuvuzele pe care unii dintre ei le-au folosit inclusiv in timpul discursurilor mobilizatoare ale liderilor social-democrati. Oamenii scandeaza “PSD” si flutura steagurile. Pe pancarte sunt scrise mesaje precum: “Sunt TSD-ist, nu comunist!”, “Votul meu conteaza”, “Ne dorim o romanie normala”, “Protest elegant…/Presedinte ezitant”.

Conform programului anuntat de PSD Dambvita, participantii vor sta pana la ora 11.15 in piata din centrul municipiului Targoviste, dupa care vor pleca in coloana intr-un mars pe traseul Bulevardul Libertatii- strada Poet Grigore Alexandrescu- Bulevardul Mircea cel Batran Bulevardul Independentei- Bulevardul I.C.Bratianu- Bulevardul Regele Carol I- Bulevardul Mircea cel Batran- strada Poet Grigore Alexandrescu- Bulevardul Libertatii- sediul PSD Dambovita. Potrivit unui comunicat dat publicitatii saptamana aceasta de PSD Dambovita, la eveniment esta asteptata prezenta a 10.000 de persoane.

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, declara, marti, referitor la mitingul de sustinere a Guvernului Grindeanu pe care il va organiza sambata la Targoviste, ca nu a fost nevoie sa ceara acceptul conducerii partidului pentru “chestiuni de tipul” acesta deoarece fiecare organizatie poate decide cum se raporteaza la un eveniment politic.

“Mitingul nostru va avea loc sambata, probabil 10.00 – 11.00. Se va desfasura cu toate aprobarile legale, am mers la Primaria Targoviste, am cerut autorizatie, am informat institutiile statului, Politie judeteana, locala, Jandarmerie, am facut solicitari si la Directia de sanatate publica”, afirma Adrian Tutuianu. El mai spunea ca la manifestatie participa membri de partid, alesii locali si “cetateni fara functii politice sau administrative” care i-au cerut sa ia o atitudine fata de ceea ce se intampla in tara.

Sursa foto: adevarul