Targu Jiu: O angajata a Primariei si o consiliera a Directiei de Cultura Gorj au fost RETINUTE

O ANGAJATA a Primariei Targu Jiu, o consiliera din cadrul Directiei pentru Cultura Gorj si un arhitect specializat in operele lui Brancusi au fost RETINUTI, joi seara, pentru 24 de ore in cadrul unei ANCHETE ce vizeaza reabilitarea fara autorizatie a sediului Primariei municipiului Targu Jiu.

Cladirea respectiva este una de patrimoniu si a intrat intr-un proces de reabilitare in cursul lunii iulie, in 1 septembrie, politistii solicitand autoritatilor locale documentele in baza carora fac lucrarile respective, sediul Primariei fiind situat vizavi de cel al IPJ Gorj.

Citeste si: NARCISA IORGA, PUSA SUB INVINUIRE IN DOSARUL LICENTEI GIGA TV

Surse judiciare, citate de Mediafax, afirma ca documentele solicitate de catre politisti nu au fost prezentate pe loc intrucat ele nu existau, a doua zi dupa formularea cererii toate hartiile necesare fiind redactate de catre Mihaela Orzan, din cadrul Primariei Targu Jiu, Monica Vladaianu, consilier la Directia pentru Cultura Gorj, si arhitectul Iulian Camui, ultimul fiind implicat si in RESTAURAREA operelor brancusiene din Targu Jiu, dar si a altor cladiri de patrimoniu din oras si judetul Gorj.

Anchetatorii au intrat, miercuri, in posesia autorizatiei de constructie solicitata pentru lucrarile de reabilitare a cladirii Primariei Targu Jiu, in conditiile in care muncitorii reabilitau constructia de patrimoniu inca din luna iulie si, ca urmare, joi, in urma mai multor audieri, au decis RETINEREA celor trei persoane mentionate.

Citeste si: PRIMARUL DIN NAVODARI, NICOLAE MATEI, RETINUT DE PROCURORI PENTRU CORUPTIE

Conform unor declaratii anterioare facute in presa locala de catre reprezentanti ai Primariei Targu Jiu, lucrarile de renovare a cladirii costa 200.000 de lei, acestea fiind facute in baza “tuturor avizelor” prevazute de legislatia in vigoare. Lucrarile respective presupun refacerea tencuielii, a fatadei exterioare, a ornamentelor si a usilor de acces in cladire.

Sursa foto: gazetabt.ro