Târgu Mureș. Casa memorială “Avram Iancu” vandalizată. Au fost scrise mesaje obscene și “Trăiască Ungaria”

Casa memorială “Avram Iancu” din Târgu Mureș a fost vandalizată, pe fațada acesteia fiind scrise mesaje obscene. Deputatul PMP Marius Pașcan a postat pe Facebook fotografii și cere autorităților să identifice urgent persoanele care au făcut acest lucru. 

Pe fațada Casei memoriale “Avram Iancu” au fost scrise mesaje obscene, precum și “Trăiască Ungaria”. “Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale ,,Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785″, scrie deputatul PMP. 

El amintește că anul trecut o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită cu o inscripție ofensatoare la adresa României, poliția identificând un suspect de etnie maghiară despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci. Pașcan cere instituțiilor de ordine publică să înceapă de urgență cercetări pentru identificarea autorilor și să comunice public măsurile luate în cazul precedent. 

 

“Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților, precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile. Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?!”, adaugă deputatul PMP.

Sursa foto: facebook / Marius Pascan