Targu Secuiesc: Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, acuzat ca ar fi planuit un atac terorist

La Targu Secuiesc a avut loc miercuri un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat preventiv marti dupa ce procurorii l-au acuzat ca ar fi planuit un atac terorist de 1 decembrie.

Agerpres transmite ca la miting au participat cateva zeci de persoane, in timp ce site-ul localMaszol.ro (lb. maghiara) si Antena 3 au transmis ca numarul participantilor a fost de circa 500. Populatia municipiului Targu Secuiesc este de 20.400 de locuitori, potrivitInstitutului National de Statistica.

CITESTE SI: DOSARUL ATENTATULUI DEJUCAT la TARGU SECUIESC – REFERATUL PROCURORILOR DIICOT

Manifestantii au scandat numele lui Beke Istvan Attila si slogane precum “Eu sunt Beke Istvan Attila” si “Unde sunt bombele?”. Reamintim ca Beke Istvan Attila este liderul organizatiei locale a “Miscarii tinerilor din cele 64 de Comitate”, care militeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc. El a arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurori ca ar fi vrut sa detoneze o bomba artizanal in timpul manifestatiei organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei in Targu Secuiesc.

CITESTE SI: ATENTAT DEJUCAT LA TARGU SECUIESC: SUSPECTUL DE TERORISM, DUS LA CURTEA DE APEL BUCURESTI CU PROPUNERE DE ARESTARE. UPDATE

Mitingul a fot organizat pe Facebook, potrivit informatiilor HotNews.ro. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat pentru Agerpres ca mitingul nu a fost autorizat, dar s-a desfasurat in mod pasnic. Protestul ar putea fi reluat joi, anunta Agerpres.

Sursa foto: facebook