Targul de Carte Gaudeamus: Masa rotunda cu tema „Literatura romana de expresie franceza”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza, sambata, la Targul de Carte Gaudeamus, masa rotunda cu tema „Literatura romana de expresie franceza” (Ecriture roumaine en francais).

Evenimentul este organizat impreuna cu Institutul Cultural Roman (ICR), in cadrul standului GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania (Stand 201 GADIF, nivelul 4.50) de la Targul de Carte Gaudeamus.

Evenimentul care este dedicat aniversarii a 20 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Internationala a Francofoniei se va bucura de participarea scriitorilor Gabriela Adamesteanu, Adrian Cioroianu, Bogdan Ghiu, Marius Daniel Popescu, Matei Visniec si Emilian Galaicu Paun.

Dezbaterile se vor desfasura in limba franceza si vor constitui un bun prilej pentru a evidentia contributia scriitorilor romani la imbogatirea patrimoniului cultural francofon si la consolidarea dialogului dintre culturile si identitatile nationale din spatiul francofon.

Masa Rotunda se inscrie in suita de manifestari culturale francofone initiate de GADIF, in calitate de partener privilegiat al editiei 2013 a Targului de carte Gaudeamus. 

Foto: Jurnalul