TARGUL DE SFANTUL ANDREI, la MTR, in perioada 27 noiembrie – 1 decembrie

In perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman (MTR) are loc TARGUL DE SFANTUL ANDREI. La targ veti gasi ARTICOLE TRADITIONALE produse de mesteri populari dar si PREPARATE MOLDOVENESTI de pe ambele maluri ale Prutului. Programul este intre orele 10 si 18, iar INTRAREA este LIBERA.

Veti putea degusta produse de post si de dulce de prin toate zonele tarii. De post gasiti dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului, zacsti si muraturi dambovitene, miere si produse apicole, turta dulce si covrigi de la Pitesti, fructe si legume proaspete, placinte si mancare gatita la ceaun.

La mare pret sunt preparatele moldovenesti de pe ambele maluri ale Prutului: cozonaci, poale-n brau si aliverci. Li se alatura mesteri si producatori cu icoane pe lemn si pe sticla, podoabe, hainute si caciuli crosetate, obiecte din lemn si ceramica, obiecte de colectie, lavanda, decoratiuni, cosmetice naturale.

Targul din Basarabia este un eveniment inedit, organizat cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in cadrul caruia vor fi prezentate produse fabricate in Republica Moldova, precum si obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

In cadrul targului din Basarabia vor fi expuse si puse in vanzare incepand de la intrarea de pe Monetariei obiecte de artizanat, bucate si bauturi traditionale, produse lucrate manual, jucarii pentru cei mici, mobilier si decor rustic, vinuri selecte, dulciuri si produse naturiste.

Evenimentul este un prilej in plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum si o oportunitate de a initia noi legaturi economice intre producatorii din cele doua state.

Sursa foto: muzeultaranuluiroman