TARGUL FIRMELOR DE EXERCITIU a ajuns la cea de-a XI-a editie

Cea de-a XI-a editie a TARGULUI FIRMELOR DE EXERCITIU, care va fi una internationala, va avea loc intre 7 si 9 mai la Plaza Romania, au anuntat marti reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Astfel, la targ vor participa 100 de firme de exercitiu din tara si strainatate. Manifestarea consta intr-o serie de competitii la care elevii vor participa si evalua activitatea firmelor de exercitiu asemeni oamenilor de afaceri, educandu-si astfel spiritul  antreprenorial.

Firma de exercitiu este un concept didactic, bazat pe invatarea prin practica. Este o simulare a unei firme reale, care poate fi realizata prin implicarea directa a unui profesor coordonator. O firma de exercitiu oglindeste operatiunile lumii afacerilor in mediul virtual.

Citeste si: Elevi si profesori FRANCEZI, in VIZITA in Bucuresti

In cadrul competitiei, elevii din claselor a XI-a si a XII-a din cadrul liceelor din Bucuresti si din tara, care fac parte din invatamantul profesional si tehnic, filiera tehnologica profil servicii care isi desfasoara activitatea in cadrul laboratorului tehnologic, se vor comporta exact ca oamenii de afaceri responsabili si isi vor educa si forma spiritul de antreprenorial.

Elevii vor invata sa initieze o afacere, sa faca tranzactii, sa negocieze, sa realizeze materiale publicitare si oferte, sa tina evidenta contabila a activitatii. De asemenea, vor participa cadrele didactice ce au calitatea de profesor coordonator al firmelor de exercitiu, precum si elevii din unitatile de invatamant  profesional si tehnic din strainatate care au dezvoltat conceptul de firma de exercitiu.

Prin acest eveniment, organizatorii isi propun sa-i invete pe tinerii participanti sa simuleaze activitatile unei firme reale, sa dobandeasca competente in toate activitatile si departamentele unei firme, competente necesare pentru a decide trecerea la nivelul urmator – excelenta in afaceri.

Citeste si: Introducerea UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6, dezbatuta la Liceul “Tudor Vladimirescu”

„Acest targ are in vedere dezvoltarea initiativei si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor, efectele de lunga durata fiind responsabilizarea si evolutia lor ca agenti economici de succes, pe o piata economica in continua schimbare. In plus fata de rolul sau educativ, Targul Firmelor de Exercitiu ii va inspira pe tineri sa aprecieze rolul afacerilor, al economiei si al companiilor private pentru imbunatatirea calitatii propriilor vieti”, a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6.

TARGUL FIRMELOR DE EXERCITIU este organizat de Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 si Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale prin ROCT si CNDIPT si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: imaginecent.blogspot.ro