TARGUL INTERNATIONAL al FIRMELOR DE EXERCITIU, in Sectorul 6

Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 si Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice prin ROCT – CNDIPT si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, organizeaza a doua editie internationala a TARGULUI FIRMELOR DE EXERCITIU, eveniment la care vor participa 107 de firme de exercitiu din tara si strainatate, au anuntat reprezentantii institutiei.

Evenimentul va avea loc intre 6 si 8 mai 2015, in parcarea Plaza Romania, iar deschiderea oficiala va fi joi, la ora 10.00.

TARGUL INTERNATIONAL al FIRMELOR DE EXERCITIU reprezinta o serie de competitii la care elevii vor participa si evalua activitatea FIRMELOR DE EXERCITIU asemeni oamenilor de afaceri, educandu-si astfel spiritul  antreprenorial, potrivit sursei citate.

FIRMA DE EXERCITIU este un concept didactic, bazat pe invatarea prin practica. Este o simulare a unei firme reale, care poate fi realizata prin implicarea directa a unui profesor coordonator. O FIRMA DE EXERCITIU oglindeste operatiunile lumii afacerilor in mediul virtual.

Citeste si: Tinerii, SUBVENTII de 25.000 de euro la firme start-up

In cadrul targului vor avea loc urmatoarele competitii: “Cel mai bun stand”, “Cel mai bun catalog”, “Cea mai buna prezentare”, “Cel mai bun negociator”, “Cel mai bun spot” si “Cea mai reprezentativa mascota”.

Elevii vor invata sa initieze o afacere, sa faca tranzactii, sa negocieze, sa realizeze materiale publicitare si oferte, sa tina evidenta contabila a activitatii. De asemenea, vor participa cadrele didactice care au calitatea de profesor coordonator al FIRMELOR DE EXERCITIU, precum si elevii din unitatile de invatamant  profesional si tehnic din strainatate care au dezvoltat conceptul de FIRMA DE EXERCITIU.

Citeste si: MFE aloca aproximativ 150 milioane de euro pentru finantarea IDEILOR DE AFACERI ale TINERILOR

Prin acest eveniment, organizatorii isi propun sa-i invete pe tinerii participanti sa simuleaze activitatile unei firme reale, sa dobandeasca competente in toate activitatile si departamentele unei firme, competente necesare pentru a decide trecerea la nivelul urmator – excelenta in afaceri.

Vor fi acordate patru premii speciale si Premiul Absolut pentru firma care acumuleaza punctaj maxim la toate competitiile.

Sursa foto: ccib.ro