Targul Mestesugarilor, inaugurat in Piata Sudului de Ziua Internationala a Rromilor

Langa Piata Sudului din Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurat marti un targ de mestesuguri traditionale, cu ocazia Zilei Internationala a Rromilor, care este aniversata in fiecare an pe 8 aprilie.

Derulat pe parcursul a 13 zile, targul este organizat de Primaria Sectorului 4, in colaborare cu Liga Mestesugarilor Traditionali Rromi, si isi propune promovarea traditiilor acestei etnii, prin demonstratiile mestesugaresti din cadrul a 15 ateliere de lucru.

La eveniment sunt prezenti mestesugari iscusiti in arta lemnului, argintului, cuprului si aluminiului, care vor comercializa produse executate manual si vor face demonstratii de creatie.

Totodata, Primaria Sectorului 4 marcheaza Ziua Internationala a Rromilor prin incheierea unui acord de parteneriat cu Partida Romilor “Pro-Europa”.

Citeste si: Un ministru suedez, “furios” pe Romania in problema fondurilor europene pentru romi

Astfel, va fi lansata campania “Noi iti dam recomandarea”, care se va derula in perioada 2014-2015, in scopul cresterii accesului la educatie a copiilor de etnie rroma, prin inscrierea acestora la gradinita, clasa pregatitoare, clasa a intai, precum si prin admiterea pe locurile special alocate in cadrul liceelor de pe raza Sectorului 4.

Implementarea programului presupune identificarea prescolarilor, scolarilor si consilierea parintilor, in vederea inscrierii lor in invatamantul de Stat.

Totodata, vor fi identificati copiii si adultii care au depasit varsta legala, pentru inscrierea lor in sistemul de invatamant, in vederea recuperarii scolare, prin intermediul programului educational “Sansa a doua”.

De asemenea, elevii aflati in anii terminali si adultii beneficiari ai acestui program vor fi consiliati si orientati din punct de vedere profesional.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4