Targul Traditional al MESTESUGARILOR RROMI, la prima editie in Parcul Lumea Copiilor

Prima editie a Targului Traditional al Mestesugarilor Rromi va avea loc, in perioada 12-14 septembrie, pe aleea de acces in Parcul Lumea Copiilor, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Manifestarea  va reuni  peste 30 de mesteri, sositi din zone cu traditie in olarit, cat si in prelucrarea lemnului, fierului, argintului, cuprului si aluminului.

Pe langa demonstratii de creatie, acestia vor expune spre vanzare produse executate manual, in timp ce gospodinele vor prepara bucate specifice rromilor, in acordurile muzicii traditionale, interpretata de artisti reprezentativi ai etniei. 

Citeste si: CENTRU pentru promovarea CULTURII RROME, in Sectorul 4

Aceasta prima editie a Targului Traditional al Mestesugarilor Rromi reprezinta materializarea parteneriatului incheiat in primavara acestui an, intre Primaria Sectorului 4 si Agentia Nationala a Rromilor – Asociatia Mica Tiganiada – Satra.

Pe langa organizarea unor evenimente de promovare a stilului de viata, a traditiilor si obiceiurilor rromilor, aceasta colaborare are fixate printre obiective si sprijinirea integrarii sociale, derularea unor programe pentru accesul egal si gratuit la educatie, prin prevenirea si combaterea discriminarii, dar si pastrarea, dezvoltarea si afirmarea identitatii culturale a acestei etnii.

Citeste si: Targul Mestesugarilor, inaugurat in Piata Sudului de Ziua Internationala a Rromilor

“Rromii reprezinta parte a comunitatii locale a Sectorului 4, de aceea, avem datoria de a ne implica si de a sprijini integrarea lor sociala. Prin organizarea acestui targ ne propunem stimularea dezvoltarii mestesugurilor, a intaririi clasei de mici mestesugari si artizani, protejarea meseriilor care presupun un numar mare de operatii executate manual si relansarea serviciilor si a produselor obtinute de acestia, in special a celor cu specific traditional ”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4