TARGUL “ZILELE CARIEREI”, la start

Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea “Titu Maiorescu” si Uniunea Studentilor din Romania, organizeaza in perioada aprilie-mai targul de locuri de munca “Zilele Carierei”.

Manifestarea este destinata studentilor si masteranzilor si isi propune sa le prezinte acestora oportunitatile existente pe piata muncii si sa le faciliteze accesul in companii multinationale si locale de top.

Targul de locuri de munca vizeaza principalele orase ale tarii, startul fiind dat vineri la Bucuresti, in cadrul Universitatii “Titu Maiorescu”. Urmatoarele evenimente vor avea loc la Timisoara (29 aprilie – Casa de cultura a studentilor), Iasi (6 mai – Casa de cultura a studentilor), Craiova (15 mai – Casa de cultura a studentilor) si Cluj (22 mai – Casa de cultura a studentilor).

Citeste si: Peste 15.000 de LOCURI DE MUNCA vacante, in tara

Companiile care s-au alaturat proiectului si care vor fi prezente la targul de locuri de munca din Bucuresti sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact, HRSolutions, NOD, Telekom, Tiriac Auto, UPC Romania si Walter Services.

Lansat in luna aprilie 2014 pentru o perioada de 20 de luni, proiectul are ca obiectiv general corelarea educatiei si invatarii cu cerintele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea in luna februarie a sesiunilor gratuite de consiliere si orientare profesionala, oferite unui numar de 5.000 de studenti la nivel national.

In cadrul celor 13 centre de consiliere infiintate in principalele universitati din tara, studentii beneficiaza de sprijin din partea consultantilor in cariera si a expertilor in recrutare si selectie de personal in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante.

“Targul de locuri de munca desfasurat in aceasta primavara in cele cinci orase ale tarii le ofera tinerilor sansa de a pune in practica cunostintele acumulate in cadrul sedintelor de consiliere in cariera. Vor fi astfel mai aproape de obtinerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispozitia lor cu ocazia seriei de evenimente”, afirma organizatorii.

In plus, platforma online din cadrul portalului proiectului www.startincariera.ro vine in sprijinul studentilor inscrisi in programul de consiliere cu o gama larga de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor — teste de autocunoastere, informatii referitoare la succesul in cariera, tendinte ale pietei muncii, marketing si branding personal etc.

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”.

Sursa foto: stirileprotv.ro