TARICEANU a dezvaluit in ce stadiu se afla relatia sa cu presedintele IOHANNIS

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, marti, ca doreste o colaborare institutionala cu presedintele Klaus Iohannis, aratandu-si disponibilitatea de a depasi momentul de criza aparut inainte de desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentara, informeaza Agerpres.

“Vreau sa consideram ca s-a inchis o pagina (…), aceasta pagina vreau sa consider ca este incheiata. Eu, ca presedinte al Senatului, probabil ca, prin forta lucrurilor si prin obligatiile pe care le am, si eu si presedintele vom avea nevoie sa conlucram, pentru ca romanii ne-au ales ca sa conducem aceste institutii in favoarea lor, in favoarea tarii si sa asiguram bunul mers al lucrurilor.

Vreau ca acest episod sa fie considerat inchis, cel putin in ceea ce ma priveste. Acum, ceea ce vrea sa faca presedintele, nu stiu. (…) Din acest moment, eu imi doresc sa privim inainte, ce vrem sa facem pentru efortul nostru de revenire la normalitate, de constructie, de asigurare a bunastarii”, a declarat Tariceanu, la Romania TV.

In opinia sa, subiectul suspendarii presedintelui Iohannis nu mai este in prezent unul de actualitate, avand in vedere ca momentul de criza a fost depasit. “Nici nu am plecat vreun moment la drum, inainte de alegeri, cu aceasta idee. Nu aveam in niciun fel in proiect ideea suspendarii, pentru ca suspendarea (…) este o decizie foarte grea, care trebuie sa se bazeze pe niste elemente consistente. Nerespectarea Constitutiei de catre presedinte, insa, sigur ca este un element consistent. Deci in acest moment, avand in vedere ca practic aceasta criza s-a incheiat, nu as mai discuta despre acest lucru. Nu stiu ce se va intampla in viitor, (…) nu pot sa anticipez, nu pot sa prezic comportamentul presedintelui”, a adaugat presedintele Senatului.

Sursa foto: adevarul