TARICEANU a discutat cu Peter Szijjarto despre problema REFUGIATILOR

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a discutat vineri cu ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior din Ungaria, PETER SZIJJARTO, despre problematica refugiatilor, informeaza un comunicat de presa al Senatului.

In cadrul convorbirilor s-a evidentiat faptul ca este necesara o abordare echilibrata intre nevoia de solidaritate la nivel european si protejarea intereselor cetatenilor statelor membre.

De asemenea, TARICEANU a subliniat ca punerea in practica a unor proiecte comune in domenii importante, precum infrastructura de transport si infrastructura energetica, reprezinta o prioritate in relatiile bilaterale dintre cele doua tari, astfel ca o concentrare a eforturilor in aceasta directie este in beneficiul reciproc. El a dat ca exemplu oportunitatea continuarii proiectelor de interconectare a conductelor de gaz si a retelelor de transport rutier.

CITESTE SI: CIOLOS, intalnire cu ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto: Este esentiala consolidarea frontierelor externe UE

CALIN POPESCU TARICEANU a subliniat totodata rolul constructiv al UDMR in activitatea parlamentara, apreciind colaborarea foarte buna cu reprezentantii grupului Uniunii din Senat.

“La randul sau, partea ungara a subliniat faptul ca Romania este un partener strategic pentru Ungaria, salutand totodata nivelul semnificativ al schimburilor economice, Romania fiind al doilea partener comercial pentru Ungaria. Ministrul de externe ungar a mai mentionat necesitatea cresterii increderii companiilor romanesti si ungare in mediul investitional din cele doua tari. Se au in vedere masuri precum acordarea de catre institutii bancare din Ungaria de credite menite sa stimuleze dezvoltarea IMM-urilor din Romania”, a informat sursa citata.

Partea ungara a mai subliniat faptul ca atat comunitatea romaneasca din Ungaria, cat si comunitatea maghiara din Romania reprezinta o punte de legatura intre cele doua tari. A fost salutata perspectiva deschiderii de noi institute culturale in Romania si in Ungaria si oportunitatea continuarii cooperarii in domeniul culturii si al educatiei, se mai arata in comunicatul Senatului.

CITESTE SI: Szijjarto: Deocamdata nu construim gard la GRANITA CU ROMANIA. Sustinem aderarea Romaniei in SCHENGEN

Din partea romana au participat la intrevedere senatorul Daniel Barbu, membru al Comisiei pentru politica externa, si Daniel Budurescu, vicepresedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior din Ungaria, PETER SZIJJARTO, a efectuat vineri o vizita la Bucuresti la invitatia ministrului de Externe, Lazar Comanescu.

 Sursa foto: dcnews