Tariceanu a propus Senatului sa adopte o DECLARATIE privind DEMISIA presedintelui Traian Basescu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca propune Senatului adoptarea unei DECLARATII prin care sa se ceara DEMISIA DE ONOARE a presedintelui Traian Basescu.

Tariceanu a mai declarat ca ii va propune lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, ca si aceasta sa adopte o declaratie similara. Propunerea oficiala a lui Tariceanu, postata pe site-ul Senatului, arata ca “atitudinea presedintelui Romaniei nu s-a ameliorat” dupa suspendarea din 2012 si ca scadalul Bercea Mondial – Mircea Basescu a “creat o situatie si o imagine incompatibile cu statutul functiei de Presedinte al Romaniei si cu mult sub demnitatea impusa acestei pozitii in stat”.

Citeste si: Ponta, despre o Declaratie a Parlamentului pentru demisia presedintelui Basescu: Se va discuta luni

Propunerea lui Tariceanu este ca Traian Basescu sa-si prezinte DEMISIA DE ONOARE.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: TRAIAN BASESCU poate rezolva SCANDALUL printr-un singur gest: DEMISIA

Va prezentam mai jos declaratia propusa de Calin Popescu Tariceanu pentru a fi adoptata in Senat:

DECLARATIE

Pe data de 6 iunie 2012, in temeiul Art. 95. Al. 1 din Constitutie, Parlamentul l-a suspendat din functie pe Presedintele Romaniei. La Referendumul organizat pe 29 iulie 2012, conform Art. 95, Al. 3 din Constitutie, o majoritate de 87% din cei care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea Presedintelui Romaniei. Vointa majoritatii covarsitoare a votantilor a fost infranta atunci in conditiile cunoscute. In ciuda acestui vot de blam, atitudinea Presedintelui Romaniei nu s-a ameliorat in ultimii doi ani, din contra, au aparut noi manifestari contrare constituţiei sau la limita constitutionalitatii, cu precadere in preajma alegerilor, dar nu numai.

Scandalul intern fara precedent si cu largi ecouri internationale negative generat de arestarea fratelui Presedintelui Romaniei, de legaturile acestuia cu indivizi care au actionat in afara legii, dar si de imprejurarea ca Presedintele Romaniei avea cunostinta de mai bine de un an de potentialul penal al acestor relatii si activitati, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stari de fapt, au creat o situatie si o imagine incompatibile cu statutul functiei de Presedinte al Romaniei si cu mult sub demnitatea impusa acestei pozitii in stat.

AVAND IN VEDERE CELE MENTIONATE, SENATUL ROMANIEI INTRUNIT IN PLENUL SAU, SOLICITA PRESEDINTELUI ROMANIEI, TRAIAN BASESCU, SA-SI PREZINTE DEMISIA DE ONOARE.

Sursa foto: octavpelin.wordpress.com