TARICEANU analizeaza FUZIUNEA PNL-PDL

CALIN POPESCU TARICEANU a facut, joi, o analiza a mult discutatei FUZIUNI intre PNL si PDL. Fostul liberal considera ca partidul condus de IOHANNIS va pierde din aceasta miscare politica.

In plus, TARICEANU mai spune ca democrat-liberalii vor castiga, reusind sa scape de “vanatoarea” lui Traian Basescu si sa se ascunda de electoratul care i-a penalizat pentru politicile “dezastruoase” in perioada 2009-2012.

“Fuziunea este o greseala pentru PNL, este extrem de valoroasa pentru PDL, care reuseste doua lovituri dintr-o data. Prima, se ascunde de electoratul care i-a penalizat pentru politicile dezastruoase duse in perioada 2009-2012 si de care, altfel, n-ar fi putut sa scape foarte usor de aceasta imagine catastrofala si, in al doilea rand, liderii PDL reusesc sa scape de vanatoarea la care-i supune Basescu de o buna bucata de vreme”, a declarat presedintele Senatului, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele ALDE, Graham Watson.

In opinia sa, BASESCU are nevoie de un partid pentru a-si continua proiectele politice, iar PDL, prin fuziunea cu PNL, “pare sa scape”.

Citeste si: Noul partid rezultat din fuziune se va numi PNL. Unificarea, finalizata cu trei congrese. DECLARATII IOHANNIS SI BLAGA

“Eu nu cred ca vor scapa pana la urma si ca se vor trezi la aceeasi masa cu Basescu, Udrea si compania, pentru ca in PDL exista inca un procent mare de lideri si de membri care sunt intr-o legatura mai mult sau mai putin vizibila cu Basescu. Inclusiv intrarea lui Mihai-Razvan Ungureanu in PDL este elementul clar de legatura cu Basescu”, a mai spus Tariceanu.

“Nu m-ar mira ca, la un moment dat, sa vedem, si asta destul de repede dupa ce Basescu isi pierde mandatul, sa vedem o apropiere intre viitorul partid si Basescu si acolitii lui”, a adaugat presedintele Senatului.

Citeste si: GHEORGHE FLUTUR a dezvaluit cum va arata sigla noului partid format din PNL si PDL

Tariceanu a mai spus ca PDL “nu se poate rupe de trecutul lui reprezentat de Basescu”, o dovada fiind faptul ca parlamentarii democrat-liberali nu au participat la votul din Parlament in urma caruia s-a adoptat declaratia politica prin care i s-a cerut demisia presedintelui Basescu.