TARICEANU: Antonescu a demisionat la presiunea interna, unii colegi l-au tras la raspundere

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni dimineata, ca parcursul politic al lui Crin Antonescu s-a incheiat, afirmand ca nimeni nu se mai gandeste la o revenire a sa in cursa pentru prezidentiale.

„Crin Antonescu pare rupt de realitate. Parcursul politic al lui Crin Antonescu este incheiat. Nimeni nu se mai gandeste la o revenire a lui Crin Antonescu. PNL trebuie sa is indrepte privirea catre viitor. Sunt oameni care au venit in partid pentru principii, pentru valori. Presiunea interna l-a determinat sa demisioneze. Unii dintre colegi l-au tras la raspundere, altii au luat distanta rapid si au facut alte alegeri”, a declarat Tariceanu.

El a mai spus ca fuziunea dintre PNL si PDL nu ar trebui sa se realizeze niciodata.

Citeste si: Antonescu: IOHANNIS va prelua prerogativele de conducere ale partidului

“Cred ca in PNL, in momente de acest gen, ar fi extrem de util sa existe o analiza. Nu stiu daca PNL nu se pregateste sa ia o decizie pripita. Nu-l cunosc bine pe Crin Antonescu si nu mai vreau sa comentez. PNL trebuie sa-si indrepte privirea in viitor. Sunt oameni care au venit in partid pentru idealuri, se simteau reprezentati de valorile liberale, este firesc sa nu fie de acord cu iesirea PNL din ALDE. Referitor la fuziune, o vechime a unui partid s-ar pierde, traditia si valorile esentiale. Multora li s-ar parea fortata o astfel de decizie. Nu vad de ce daca are nevoie de sprijin, sa treaca printr-o fuziune. Se pot face aliante politice. Nu vad de ce ar trebui facuta o fuziune, mai ales ca multi colegi nu ar face decat sa duca partidul in bratele lui Traian Basescu”, a completat Tariceanu.

Astept PNL sa0si revina la o stare d spriti normala dupa plecare lui Ant si raporturile noastre sa fie firesti. Astazi eu nu ma regasesc intr un partid care a decis sa treaca la alde. Nu vreau sa fac parte dintr-un partid care nu ma reprezinta. Nu vad de ce as manifesta

Intrebat cum comenteaza posibilitatea ca liberalii sa-l desemneze pe Klaus Iohannis drept candidat la Presedintie, Tariceanu a spus: “Salut prezenta lui in partid, insa de aici pana a deveni candidatul PNL e un pas pe care partidul va trebui sa-l decida, daca considera ca are calitatile necesare”.