TARICEANU anunta cand va avea loc Congresul Partidului Liberal Reformator

CALIN POPESCU TARICEANU, creatorul Partidului Liberal Reformator, a declarat miercuri, la Craiova, in cadrul intalnirii regionale cu membri si simpatizanti din Oltenia ai noii formatiuni politice, ca la inceputul lunii august va avea loc Congresul PLR.

Presedintele Senatului a anuntat ca PLR, care se afla la inceput de drum, are nevoie sa se defineasca politic.

“Azi, Romania se complace intr-un fel de mocirla politica. Uitati-va care sunt subiectele de dezbatere publica, uitati-va nu numai ce se intampla la talkshow-urile de televiziune, uitati-va, din pacate, care este continutul congreselor partidelor politice. De aceea, va invit sa participati la viitorul congres pe care il vom organiza la inceputul lunii august, unde vrem ca o zi intreaga sa fie dedicata exclusiv dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme.

Citeste si: TARICEANU analizeaza FUZIUNEA PNL-PDL

Eu cred ca noi avem nevoie, pentru ca suntem si la inceput de drum sau o reluare, sa ne definim politic. Pentru ca este obligatia fiecarui partid sa-si prezinte ideile si proiectele in fata cetatenilor”, a declarat TARICEANU.

“Viata romaneasca la nivel politic s-a schimbat fundamental in ultimii ani, conceptul de adversar politic cu care ai o diferenta sau o disputa de idei si de proiecte s-a transformat deodata in dusmanul politic care trebuie distrus cu orice mijloace. Si avem numeroase exemple de personalitati care ajung sa suporte nu atat rigorile legii, cat mai degraba ura si capriciile celor care sunt dusmanii lor politici.

Trebuie sa punem punct si sa intoarcem o pagina. Trebuie sa aratam noi inaintea altora ca politica inseamna altceva, nu vanatoarea adversarilor, ci fata intoarsa catre cetateni, preluarea problemelor lor si incercarea de a le da solutii pentru ca cetatenii sa se regaseasca in statul si in tara in care traiesc”, a mai spus fostul liberal.